S-politikere: Drop betalingsringen
Betalingsringen har mødt massiv modstand, lige siden idéen blev fremlagt. Foto: Colourbox
Både borgmestre og byrådspolitikere er utilfredse med regeringens betalingsring.

Drop betalingsringen.

Så klart og tydeligt lyder meldingen fra to ud af tre af næsten 100 adspurgte socialdemokratiske borgmestre og byrådsmedlemmer fra hovedstadsområdet. De afviser samtidigt transportministerens nyeste bompengeudspil, skriver Berlingske.

"Jeg mener ikke, det er fair at indføre betalingsringen på nuværende tidspunkt. Vi har i dag en kollektiv trafik, som ikke lever op til behovene, og som er urimelig dyr. Udbyg den kollektive trafik først. Derefter kan betalingsringen indføres," siger Claus Larsen (S), byrådsmedlem i Roskilde, til Berlingske.

Udmeldingerne kommer kun få uger, før regeringen fremlægger sit udkast til den omdiskuterede betalingsring rundt om København, og skyldes ifølge Berlingske primært, at omkring halvdelen af S-politikerne frygter, at betalingsringen vil koste stemmer ved kommunalvalget i 2013.

En ud af tre politikerne mener dog stadigvæk, at betalingsringen er en god idé. Og transportminister Henrik Dam Kristensen ryster da heller ikke på hånden.

"Jeg ville da ønske, at der var råd til milliardinvesteringer, men statens underskud er på 100 milliarder kr. Nu vedtager vi en skattelov og øremærker samtidig trængselsafgifterne til infrastruktur i Storkøbenhavn de næste mange år. Og med de 800 millioner kr., der er afsat, kan vi også begynde at forbedre kapaciteten i togene og gennemføre andre ting," siger han.

Kilde: Berlingske