Ryanair i nye problemer: Ansatte vil strejke hver måned
(Foto: Foto: Silas Stein / dpa / AFP / Ritzau Scanpix)
De kabineansatte i Ryanair truer nu selskabet med strejke hver eneste måned, indtil deres krav bliver imødekommet.

Den 28. september 2018 er udpeget som dato for de kabineansattes varslede storstrejke mod Ryanair. Der er tale om omfattende arbejdsnedlæggelser. Kabineansatte i fem lande har vedtaget at nedlægge arbejdet i 24 timer for at lægge yderligere pres på Ryanair.

Det skriver Reuters ifølge Luftfart.nu.

Personalet, der arbejder for Ryanair i Italien, Portugal, Belgien, Spanien og Holland, kræver lokale kontrakter på lokale vilkår i stedet for ansættelser på irske kontrakter, hvilket er flittigt brugt af Ryanair. Med irske kontrakter er de ansatte typisk afskåret fra rettigheder og fordele, som lønmodtagere har i de lande, de arbejder.

Vil strejke hver eneste måned

Ifølge de ansattes fagforeninger vil strejkerne fortsætte hver måned indtil Ryanair imødekommer de ansattes krav. Selskabet er med andre ord langt fra i mål med at få skabt ro på situationen, efter selskabet senest har måttet aflyse 150 fly i forbindelse med en storstrejke i Tyskland.

Strejkevarslet kommer forud for, at aktionærerne i Ryanair skal mødes 20. september 2018 for at drøfte Ryanairs anliggender med de europæiske fagforeninger.

- Det er på tide at Ryanair accepterer at ansætte os på lokale kontrakter på lokale vilkår ifølge lokal lovgivning, siger Didier Lebbe, talsperson for de kabineansattes fagforening CNE i Belgien, ved en konference i Bruxelles ifølge Reuters, hvor nyheden om effektueringen af strejken blev fremlagt.

Da kabineansatte fra Italien, Portugal, Belgien og Holland senest nedlagde arbejdet i juli måned, kostede det Ryanair over 300 aflysninger om dagen med 50.000 aflyste rejser til følge.

via Listen To News