Historisk hotel og kro konkurs: Alle ansatte fyret
Det historiske Hotel Hvide Kro er lukket ned. (Foto: Google Maps)
Hotel Hvide Kro har været midtpunkt i Aalestrup i 116 år, men nu er det slut.

Det historiske overnatningssted Hotel Hvide Kro har drejet nøglen om, skriver Nordjyske.

Det kendte hotel og spisested har været centralt for Aalestrups sociale liv siden starten af 1900-tallet, og byens borgere ærgrer sig over den dårlige nyhed. De tror dog på, at hotellet nok skal overleve.

- Det er et utroligt vigtigt sted for os. Det er få byer af vores størrelse, der har sådan et sted, og bygningen er sund og ligger centralt. Jeg tror, der vil være nogen, der er interesserede i at drive det videre, siger Karl William Carlsen, formand for Aalestrup Handel & Erhverv til Nordjyske.

Stedet blev overtaget og renoveret af Hans Ettrup i 2010, og er efter otte år blevet erklæret konkurs. Det var dengang en fælles drøm for ham selv og hans daværende hustru at drive stedet. 

En skilsmisse for fire år siden og hård konkurrence fra byens andre spisesteder satte dog en stopper for drømmen.  

- Det er noget skidt. Jeg har været rigtig glad for at være her, og stedet har været på vej opad de sidste halvandet til to år, men nu går det ikke længere, jeg kunne ikke få det til at gå op her til sidst, fortæller den 42-årige kok til Nordjyske.

Ansatte fyret

Hans Ettrup oplyser til Avisen.dk, at alle de ansatte blev tilkaldt efter behov, og derfor nu er fritstillet. 

Selv skal han "have fundet sine ben i hele sagen", men han glæder sig faktisk også til at have en mere regelmæssig hverdag.

- Nu skal jeg ud og have fundet mig et helt normalt 9-4 job, og det glæder jeg mig faktisk til. Jeg kan godt mærke, at kroppen har brug for at restituere efter 80 timers arbejde om ugen, siger han og konkluderer:

- Det har været en stor oplevelse for mig og en kæmpe drøm at være selvstændig. Jeg er jo oprindeligt fra Aalestrup, så det har været ligesom at komme hjem, siger Hans Ettrup.

via Listen To News