Rusland sælger 36 kampfly til Syrien
Nato-fly som dette kan risikere at støde på russiske kampfly i luftrummet over Syrien. Foto: Colourbox
Rusland indgår handel med Syrien til en værdi af 550 millioner dollars.

Alt imens USA, EU og Den Arabiske Liga kritiserer Syriens regering for at begå overgreb mod sin civilbefolkning, har den mellemøstlige stat indgået en aftale med Rusland om køb af 130 kampfly til en værdi af 550 millioner dollars.

Aftalen blev indgået i december måned, og flyene skal levers, så snart Syrien har betalt første afdrag, skriver den russiske avis Ria Novosti.

Rusland har tidligere protesteret mod sanktioner - herunder en våbenembargo - mod Syrien, hvor op mod 5.400 mennesker ifølge FN har mistet livet livet siden februar 2011.

Flyene er af typen 'Yakovlev Yak-130', og Ruslan Pukhov, leder af Center for Analyse af Strategi og Teknologi, beskriver handlen som "risikabel" for Rusland, fordi Syrien står over for et stort pres fra det internationale samfund. Rusland risikerer dermed at miste både penge og prestige, mener han, men understreger samtidig, at flyene ikke er optimale, hvis de skal bruges mod de syriske oprørere.

"Yak-130-flyene er overflødige i angreb på oprørere - disse mål kan nås med billigere fly," siger Ruslan Pukhov til Ria Novosti.

USA har tidligere udtrykt bekymring, da et russisk skib angiveligt afleverede en ladning våben til Syrien tidligere i år.

"Vi forhandler kun ting med Syrien, som ikke er forbudt ved international lov," svarede den russiske udenrigsminister, Sergei Lavrov, ifølge Ria Novosti.

Kilde: Ria Novosti

via Listen To News