Rusland beskylder Tyrkiet for brud på FN-resolutioner
Rusland beskylder Tyrkiet for at krænke resolutioner fra FN's Sikkerhedsråd i forbindelse med krigen i Syrien. Foto: Alexei Druzhinin/AP
Dagen efter Tyrkiets beskyldning om russiske krigsforbrydelser, slår regeringen i Moskva tilbage mod tyrkerne.

Ordkrigen mellem Rusland og Tyrkiet skærpes på sidelinjen af den blodige konflikt i Syrien, hvor titusinder er drevet på flugt af en bombeoffensiv den seneste måned.

Rusland beskylder Tyrkiet for at krænke resolutioner i FN's Sikkerhedsråd i forbindelse med krigen i Syrien.

Den russiske viceambassadør i FN, Vladmir Safronkov, har ifølge nyhedsbureauet Tass fremlagt flere eksempler for rådet på, at Tyrkiet "bryder sikkerhedsrådets resolutioner, herunder våbenforsyninger, destabilisering og aggression mod Syrien".

- Jeg har bedt vore samarbejdspartnere om at tage fat i Tyrkiet for at stoppe disse uantagelige handlinger, siger Safronkov til det russiske nyhedsbureau.

Bemærkningen er faldet i forlængelse af et lukket møde i FN's Sikkerhedsråd tirsdag - og efter beskyldninger fra Tyrkiet.

Tyrkerne siger, at Rusland står bag angreb mandag på et hospital i Syrien, hvor adskillige civile blev dræbt.

Den tyrkiske regering kalder det en "klar krigsforbrydelse".

Op til 50 civile mistede ifølge FN livet, da missiler ramte mindst fem lægeklinikker og to skoler i oprørskontrollerede områder i Syrien.

Mindst 14 blev dræbt i byen Azaz i det nordlige Syrien, da bomber ramte et børnehospital og en skole, hvor flygtninge var blevet tilbudt beskyttelse ifølge en lægekilde og to beboere, som nyhedsbureauet Reuters har talt med.

Raketter er også slået ned i et hospital i byen Marat Numan i Idlib-provinsen syd for Aleppo.

Den tyrkiske premierminister, Ahmet Davutoglu, siger, at et russisk missil har ramt bygningerne, og at mange civile - herunder børn - blev dræbt. Beskyldningerne om krigsforbrydelser kommer fra Tyrkiets udenrigsministerium.

Ruslands sundhedsminister, Veronika Skvortsova, siger omvendt, at luftangreb var målrettet ekstremistgruppen Islamisk Stat, og at hun ikke har grund til at tro, at russiske fly har bombet civile i Idlib.

/ritzau/