Royale tvillinger endelig vist frem
Det udløste stor jubel blandt de tusindvis af fremmødte, da fyrstinde Charlene og fyrst Albert af Monaco onsdag viste deres snart en måned gamle tvillinger frem. Foto: Sebastien Nogier/AP
Onsdag fik verden Monacos royale tvillinger at se i levende live.

Flere tusinde monegaskere var onsdag mødt op under balkonen ved paladset i Monaco.

Anledningen var, at fyrstinde Charlene og fyrst Albert endelig viste deres snart en måned gamle tvillinger, Jaques og Gabriella, frem for offentligheden.

Fem korte minutter blev det til, men det var nok til at begejstre hele forsamlingen, skriver det franske magasin Paris Match.

Tvillingerne blev født den 10. december 2014, og indtil onsdag havde omverdenen altså kun set dem på billeder, hvilket dog ikke var helt nok til at tilfredsstille Monacos befolkning.

Onsdag var ifølge Paris Match udråbt til national festdag, og ifølge magasinet var det forventet, at der ville dukke omkring 3000 mennesker op. Fra officielt hold forlyder det dog, at der var op imod tre gange så mange fremmødte.

Lidt i 11 dukkede fyrsteparret op på paladsets balkon med hver deres sovende tvilling i favnen. Det udløste straks stor jubel blandt de fremmødte og salige smil hos de nybagte forældre.

Tvillingerne er de førstefødte royale arvinger siden deres far, fyrst Albert, blev født for 56 år siden. Monaco markerede derfor fødslen med et kvarters kirkeklokker og 21 kanonskud for hver tvilling, da de kom til verden i december.

Sydafrikanske Charlene er 36 år og tidligere OL-svømmer. Hendes mand fyrst Albert II af Monaco er søn af filmstjernen Grace Kelly og fyrst Rainier, der døde i 2005, hvorefter Albert tog over. Parret giftede sig i 2011.

Newspaq