Røvere røver røvere
Hjemmerøverier bliver oftest begået mod andre kriminelle, viser nye tal fra Rigspolitiet. Foto: Colourbox
De fleste registrerede hjemmerøverier bliver begået mod andre kriminelle

Frygter du at blive offer for et hjemmerøveri? Frygt ej, medmindre du selv hører til blandt de langfingrede samfundsborgere.

Langt de fleste ofre for hjemmerøverier er nemlig andre kriminelle. For eksempel hvis en indbrudstyv ikke har delt byttet med sin sammensvorne. Det viser tal fra Rigspolitiet ifølge Politiken.

"Det handler ofte om gæld opstået i forbindelse med kriminalitet. Det kan for eksempel være, at man skylder penge i forbindelse med narkohandel, indbrud eller anden form for kriminalitet, hvor den ene part ikke har delt byttet med andre, og derfor inddriver gælden," siger Kim Kliver, leder af Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, til Politiken.

Således blev der i 2010 kun registreret 22 af de såkaldte 'kvalificerede hjemmerøverier' - røverier, hvor en kriminel bryder ind hos folk, de ikke kender, men som de ved er hjemme.

Ifølge Dansk Statistik var 343 mennesker ofre for et hjemmerøveri sidste år. Men det høje tal skyldes, at det tal også dækker over kriminelle, der røver andre kriminelle, samt indbrudstyve, der bliver overraskede, når deres offer viser sig at være hjemme.

Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti vedtog i foråret en lovændring, der fordoblede straffen for hjemmerøverier.