Rørt Jørgen Leth: Det betyder meget
- Det er jeg enormt glad for. De betyder meget. Det rører mig faktisk, siger Jørgen Leth. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Jørgen Leth har fået mange kærlige hilsner efter nyheden om, at han ikke kommer til at dække Tour de France for TV 2 i år.

Tour de France bliver i år sendt uden den karakteristiske røst fra kommentator Jørgen Leth.

Det meldte TV 2 ud tidligere på måneden. Og det har fået mange trofaste seere til at sende kærlige beskeder til den 81-årige journalist og forfatter.

- Det er jeg enormt glad for. De betyder meget. Det rører mig faktisk, sagde Jørgen Leth til Her&Nu ved premieren på Ulaa Salims film "Danmarks sønner" i onsdags.

TV 2 ville gerne have Jørgen Leth til at bidrage til kanalens Tour-dækning fra studiet i Odense, men kommentatoren selv ville dække Touren fra Frankrig, som han har gjort mange gange tidligere. Det førte til et brud mellem de to parter. Det tager Jørgen Leth dog ikke så tungt, og han forhandler allerede med andre medier om at dække cykelløbet for dem.

– Det har jeg taget i stiv arm. Jeg har det fint i situationen. Der er mange, der vil snakke med mig. Mange. Der er flere konkrete tilbud, men jeg kan ikke sige noget, lød det ifølge Her&Nu fra Jørgen Leth.

Jørgen Leth er blandt andet kendt for at udgøre halvdelen af den ikoniske kommentatorduo med Jørn Mader. Duoen kommenterede blandt andet Bjarne Riis' triumf i sommeren 1996.

via Listen To News