VORES VALG Røgfyldt drukfest hos Liberal Alliance
Det kører for LA! Foto: Peter Mydske / POLFOTO
Bypartiet Liberal Alliance ser ud til at få et kanonvalg, og det bliver fejret med smøger og drinks i ånden 'ingen forbud'.

For mindre end to år siden var der ingen, der troede, at Liberal Alliance ville klare spærregrænsen, TV2's politiske redaktør Henrik Qvordrup ville endda æde sin gamle hat på, at de ikke gjorde det. Det ser nu ud til, at han må træne gummerne og tygge i lærredshatten.

Liberal Alliance har nemlig gode chancer for et kanon valg, viser seneste exit poll. Og på den baggrund skal der festes og det i bedste liberale ånd. I lokalerne på Axelborg i Købehavn, hvor valgfesten bliver afholdt, bliver der festet og drukket. Men dog røget på bagtrappen, selvom partiet ikke tror på forbud.

"Det kunne lige så godt være en bryllupsfest, alle er meget fint klædt på, her er god musik, cigaretter og masser af alkohol," beretter Avisen.dk's udsendte.

Og den gode stemning kan da også høres i lederen Anders Samuelsens tale til valgfesten.

"Vi var helt nede og suge grundvand. Nu taler alle om reformer. Vi har været med til at flytte den dagsorden," siger Anders Samuelsen i talen til de stærkt begejstrede partifæller, hvor klapsalverne næsten overdøver hans ord.

Men fortsætter:

"Vi er et parti med en stor fremtid. På nogle valg på gymnasier har vi fået 50 procent af stemmerne. Og ingen er gået så meget frem de seneste halvandet år, som vi er," siger han.