Rødt flertal står bag Mette Frederiksen
Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, reklamerer for partiet på Brandstationen, hvor S holder møder ved Folkemødet i Allinge på Bornholm. Hun bliver statsminister i Voxmeters måling for Ritzaus Bureau. Foto: Pelle Rink/Scanpix
Mette Frederiksen (S) kan blive statsminister med støtte fra 92 mandater. Det viser Voxmeters meningsmåling.

Socialdemokratiet sejler i smult farvand. Partiet samarbejder tæt med Dansk Folkeparti, og Mette Frederiksen (S) står til at kunne blive statsminister ved et valg.

Mette Frederiksen står således til at få 92 mandater bag sig, mens kun 83 mandater peger på Lars Løkke Rasmussen (V). Det viser Voxmeters meningsmåling for Ritzaus Bureau.

Målingen blev blandt andet indhentet, mens der var folkemøde i Allinge på Bornholm. Voxmeter har telefonisk interviewet 1029 repræsentativt udvalgte vælgere fra 12. til 17. juni.

Maksimal usikkerhed på partierne i målingen er +/- 2,7 procentpoint. 24,4 procent var "i tvivl", ville "ikke stemme", "stemme blankt" eller "var ikke stemmeberettiget".

Socialdemokratiet får i målingen 46 mandater med 25,9 procent af stemmerne, hvilket er ét mandat mindre end ved valget.

Partiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, er fortrøstningsfuld.

- Danskerne ønsker Mette Frederiksen som statsminister og en ny regering for Danmark. Frem for at satse på topskattelettelser, som Lars Løkke Rasmussen vil, investeres der i ordentlig velfærd, siger Nicolai Wammen.

Han hæfter sig ved, at Socialdemokratiet i tæt samarbejde med Dansk Folkeparti har stoppet regeringens plan om at lade danskerne arbejde et halvt år længere, inden folkepensionen.

- Vi har i fællesskab hindret Lars Løkkes hede drømme om at hæve pensionsalderen. På en række punkter kan vi lave noget i fællesskab, siger Nicolai Wammen og tilføjer:

- Selv om der er 90 blå mandater, kan vi gennemføre socialdemokratisk politik.

- Men De Radikale er imod S-DF's "Lade være"-samarbejde?

- Vi vil meget gerne lave en opkvalificerings-reform. Så vi får efteruddannet de mange, som ellers risikerer at ryge ud af arbejdsmarkedet, siger Nicolai Wammen.

/ritzau/