Røde partier: Skat mangler ressourcer - ikke nye brevhoveder
Socialdemokratiets Jesper Petersen (th.) mener, at der skal flere hænder til at forbedre skattevæsnet i Danmark. Foto: Keld Navntoft/Scanpix
Både Socialdemokratiet og Enhedslisten efterlyser flere hænder i Skat frem for flere styrelser.

Regeringen vil helt nedlægge Skat fra næste år og erstatte det med syv styrelser med hver deres speciale.

Mandag aften kunne skatteordførerne fra Socialdemokratiet og Enhedslisten i Berlingske læse regeringens plan for, hvordan og hvornår Skat skal nedlægges.

Både Jesper Petersen (S) og Rune Lund (EL) mener, at omstruktureringen kan være lige meget, hvis ikke der kommer mere mandskab.

- Vi kan ikke se, at der skal komme de nødvendige medarbejdere til at løse opgaverne ud af det her, siger Jesper Petersen.

- Hvis regeringen fastholder ikke at ansætte det mandskab, der skal til for at løse opgaven, så bliver den ikke løst. Så er det ikke nok med nye direktører og nye adresser.

- Nyt brevpapir og nye navne på direktørerne kommer ikke til at løse opgaven, hvis ikke man også er villig til at afsætte de nødvendige ressourcer. Det er regeringen tilsyneladende ikke endnu.

Samme anke har Rune Lund.

- Skandalerne i Skat er opstået som en cocktail af evindelige omstruktureringer og besparelser, siger han i en pressemeddelelse.

- Hvis det her bare er endnu en omstrukturering uden nye ressourcer, så løser det ingenting.

Regeringen vil ligge de nye styrelser i Jylland og på Fyn. Idéen om at flytte skatteinddrivelsen væk fra København omfavnes af begge de røde skatteordførere.

Jesper Petersen nævner, at man også kunne fastholde nogle af de skattecentre, som ligger uden for "de store byer" og står til at blive lukket.

/ritzau/