Rod i pengesager: Ledige sløser med økonomien
Hver tredje ledige vurderer selv, at der ikke er ordentligt styr på privatøkonomien, viser en ny måling Gallup har lavet for Nordea. Det skriver Finans. Colourbox
Ledige synes ikke, de har styr på privatøkonomien. Alligevel gør mange ingenting for at forbedre deres økonomiske situation.

Danskerne mener overordnet set, at de har godt styr på økonomien. Men når det kommer til gruppen af ledige er det kun hver tredje, der svarer ja til, at de har orden i pengesagerne. Det viser en måling fra Gallup lavet for Nordea, skriver Finans.

Og faktisk er det over halvdelen af de arbejdsløse, der siger , at de ikke har gjort noget for at forbedre deres økonomiske situation inden for de seneste seks måneder. Det er alt for mange, mener forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen.

- Det er lidt tankevækkende, at dem, der har brug for at gøre noget ved situationen, ikke gør noget. Egentlig burde de jo gøre en ekstra indsats, for der er altid mere, man kan gøre, for at gøre sin økonomi mere bærdygtig. Det er en proces, der aldrig stopper, siger hun til Finans.

Selvom kassebeholdningen er slunken er der flere ting man kan gøre for at få styr på pengesagerne, mener Ann Lehmann Erichsen. Hun råder blandt andet ledige til at få lagt et grundigt budget og skære noget mere fra, hvis det er muligt. Samtidig peger hun på, at man eventuelt kan tale med sin bank om at udsætte afdrag på lån.