Rockere sigtes for drabsforsøg
Seks personer er stadig tilbageholdt efter gårsdagens masseslagsmål. Arkivfoto Foto: Thomas Borberg/POLFOTO / POLFOTO
Et masseslagsmål i Esbjerg mellem rivaliserende rockerbander endte med 22 anholdte og sigtelser for drabsforsøg og vold.

En vild slåskamp i går i Esbjerg mellem to rockergrupperinger er endt med flere sigtelser. Her i blandt drabsforsøg. 22 personer blev anholdt, og tre er blevet kørt på hospitalet. Det oplyser kommunikationsansvarlig Helle Lundberg for Syd og Sønderjyllands Politi .

Det er de to rivaliserende bander Guardias Diablos, som har forbindelse til Bandidos, og Hells Angels, der i går tørnede sammen på Strandby Plads i Esbjerg bevæbnet med køller og knive. Derefter måtte tre en tur på sygehuset. De tre personer er dog udskrevet igen.

"To af de sårede havde kun overfladiske skrammer, men den sidste er blevet stukket med kniv og der skulle lidt mere til, før han kunne udskrives" siger Helle Lundberg til Newspaq.

Politiet oplyser, at de stadig tilbageholder seks personer, men at 22 personer er blevet sigtet. De vurderer samtidig, at der var op mod 30 personer i slagsmålet.

Ud over drabsforsøg er de anholdte sigtet for grov vold og overtrædelse af våbenloven.

Det er ikke første gang, de to grupperinger i Esbjerg har et opgør. Politiet har derfor øget patruljeringen i området.

"Jeg kan godt forstå hvis folk synes at det er ubehageligt at sådan noget sker i deres by, men man skal huske på, at de slås med hinanden og kun hinanden," siger Helle Lundberg.

Politiet har natten igennem sikret tekniske beviser og forskellige spor, men der er stadig lang vej før sagen er opklaret.

Politiet har indført visitationszone i Esbjerg centrum, så de frit kan undersøge folk for våben. Det skete i lyset af den konflikt der i sommers blussede op mellem de to grupperinger. Støttegruppen for Bandidos, Guardias Diablos, har igennem længere tid opholdt sig i byen. Men da Hells Angels åbnede et klubhus sidst i juli i byen skabte det ballade.