Administration 

Ritzau morgenbrief

BRITAIN-EU-POLITICS-BREXIT-MAY (Foto: Niklas Halle''n/Ritzau Scanpix)

Topnyheder:

Theresa May overlever gyserafstemning

Udland: Storbritanniens premierminister, Theresa May, overlevede onsdagens tillidsafstemning i sit konservative parti. Dermed har hun vundet lidt arbejdsro til at få en brexitaftale på plads, mener forsker. Modstanden mod Mays aftale består dog stadig, påpeger støttepartiet DUP.

https://ritzau.dk/-bsuP

https://ritzau.dk/-bsuM (forsker)

https://ritzau.dk/-bsuY (DUP)

Skolereform har ikke gjort eleverne fagligt dygtigere

Indland: Elevernes resultater til eksamen og de nationale test stagnerer. Samtidig viser rapporter, at folkeskolen i vid udstrækning ikke er lykkes med at gennemføre centrale dele af skolereformen fra 2014. Selv succeshistorien om elevernes motion vakler nu, skriver Jyllands-Posten.

https://ritzau.dk/-bsuO

Nyheder:

10.900 personer mister ret til dagpenge med nyt opholdskrav

Politik: 10.900 a-kassemedlemmer står til at miste retten til dagpenge fra årsskiftet, når de nye regler om opholdskrav ventes at træde i kraft. Det fremgår af et svar, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har sendt til Enhedslistens beskæftigelsesordfører, Finn Sørensen.

https://ritzau.dk/-bsvb


Kun fire ministerier opfylder egne mål for flygtningeelever

Politik: Det går trægt for regeringen med at indfri sine egne forventninger for ansættelser af flygtningeelever på den såkaldte IGU-ordning. Det viser en aktindsigt, som Information har fået hos Moderniseringsstyrelsen.

https://ritzau.dk/-bsuL

Tolke nægter at melde sig ind i nyt samarbejde med politiet

Indland: Ringere kvalitet af tolkearbejdet og risiko for at retssikkerheden svækkes. Det frygter en gruppe på flere hundrede tolke og oversættere bliver konsekvensen, efter at Rigspolitiet har hyret et privat firma til at stå for tolkebistanden, skriver Politiken.

https://ritzau.dk/-bsuN

Canada: Endnu en canadier kan være tilbageholdt i Kina

Udland: Yderligere en canadier kan være tilbageholdt i Kina. Det siger Canadas udenrigsminister, Chrystia Freeland, på et pressemøde onsdag aften lokal tid.

- Vi er blevet opmærksomme på en canadier, som selv kontaktede os, fordi han blev udspurgt af kinesiske myndigheder, siger hun.

https://ritzau.dk/-bsuW

Det sker i dag:

10:00 Domstol tager stilling til Scandlines' klage om Femern-forbindelsen

Færgeselskabet Scandlines har klaget over statsstøtte til Femern-forbindelsen. EU-Domstolen fælder i dag dom i sagen. Mere

https://ritzau.dk/-bsuo


13:00 Landsret fælder dom over syv narkokriminelle

Østre Landsret afsiger dom i en ankesag om produktion og salg af lyserød amfetamin. Retten i Næstved uddelte tidligere i år i alt 93 år og seks måneders fængsel til de otte tiltalte. Syv af de otte har anket dommen. Mere

https://ritzau.dk/-bsun

13:45 Der holdes rentemøde i Den Europæiske Centralbank

Den Europæiske Centralbank holder rentemøde i Frankfurt. Efterfølgende er der pressemøde. Mere

https://ritzau.dk/-bsup

14:00 Justitsminister skal i samråd om utryghedsskabende tiggeri

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er i dag kaldt i samråd om loven om utryghedsskabende tiggeri. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Rasmus Vestergaard Madsen (EL). Mere

https://ritzau.dk/-bsuq

16:00 Brexit forventes igen at dominere EU-topmøde

EU's stats- og regeringschefer holder i dag og i morgen topmøde i Bruxelles. Storbritanniens udmeldelse af EU, brexit, ventes at være på dagsordenen, da landet forlader unionen senest 29. marts 2019. Mere

https://ritzau.dk/-bsur

Avisernes forsider

Avisen Danmark

Mens politikerne forhandler om CO2-reduktioner til COP24 i Polen, viser en række virksomheder løsninger frem samme sted. Læs om systemer, som sender CO2 ned i jorden, omdanner den til plastik eller gødning, og hvordan man opsamler otte milliarder ton CO2.

https://www.berlingske.dk/videnskab/kunstige-traeer-og-co2-neutrale-containerskibe-virksomheder-rykker-paa

Berlingske

Flere år med massive problemer i Skat har sendt borgeres og virksomheders gæld til det offentlige på himmelflugt og har nu rundet 116 milliarder kroner. Og staten forventer kun at kunne inddrive en fjerdedel.

B.T.

Efter 32 år i taxabranchen har Mogens Friborg fået nok. Han oplever for mange problemer med voldstrusler og verbale overgreb fra udenlandske kolleger.

https://www.bt.dk/nyheder/mogens-er-taxachauffoer-og-har-faaet-nok-kollega-kaldte-mig-luder-og-svans

Børsen

For at opnå målet om at gøre rederiet CO2-neutralt i 2050 vil A.P. Møller-Mærsk investere op mod 20 milliarder kroner de næste ti år. Men det skal give forretningsmæssigt mening, siger Mærsk-chef.

https://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/214481/artikel.html låst

E-avisen Finans

Vestas investerer kraftigt i en ny vindmølleplatform, der opbygges af moduler i stil med Lego-klodser. Målet er at sænke prisen på vindenergi og styrke førerpositionen på et tidspunkt, hvor konkurrenterne lider.

https://finans.dk/erhverv/ECE11067074/fremtidens-vestasmoelle-skal-samles-som-legoklodser/?ctxref=forside låst

Ekstra Bladet

Selv om Allan Luplau, formand for Akademikernes A-kasse, deltog i private vinfester hos den fyrede direktør Michael Valentin, påstår han, at han intet kendte til de kritisable dispositioner, som førte til fyringen.

Jyllands-Posten

Skolereformen fra 2014 har ikke haft den ønskede effekt. Elevernes eksamens- og testresultater stagnerer. Og nu vakler også succeshistorien, om at elevernes fysiske aktivitet er øget.

https://jyllands-posten.dk/premium/indblik/Indland/ECE11065076/skolereform-vakler-nu-faar-de-aeldste-elever-igen-mindre-motion/ låst

Information

Kun fire ministerier opfylder egne mål for ansættelse af flygtningeelever - de såkaldte IGU-praktikanter. Og det illustrerer, at regeringen ikke tager opgaven alvorligt, lyder det fra arbejdsmarkedsforsker.

https://www.information.dk/indland/2018/12/kun-fire-ministerier-opfylder-egne-maal-flygtningeelever?lst_frnt låst

Kristeligt Dagblad

Gentagne angreb på julemarkeder i Europa er udtryk for et ønske om at ramme det religiøse og kulturelle grundlag for vestlige samfund. Det siger en forsker efter tirsdagens angreb i Strasbourg.

https://www.kristeligt-dagblad.dk/udland/forsker-angreb-paa-julemarked-skal-signalere-religionskrig låst

Politiken

Flere aktører på retsområdet er bekymrede for retssikkerheden, efter at flere hundrede tolke og oversættere har varslet kollektivt boykot af Rigspolitiets aftale med et privat tolkebureau.

https://politiken.dk/indland/art6910141/Hundredvis-af-tolke-varsler-boykot-af-nyt-samarbejde-med-politiet låst

Avisernes ledere

Berlingske: Regeringens klimakurs lugter af en skandale

Det virker som en politisk fyring, at Peter Birch Sørensen er færdig som formand Klimarådet. Han kom med mere kritik, end regeringen åbenbart gad høre på. Men vi må aldrig komme i en situation, hvor forskere tager et særligt politisk standpunkt for at beskytte deres egen fremtid.

https://www.berlingske.dk/ledere/regeringens-klimakurs-lugter-af-en-skandale?referrer=RSS låst

B.T.: Taxaselskaber må vågne op og ændre opførsel

Det er ødelæggende for taxabranchen, at kunderne i massiv grad beretter om dårlige oplevelser. Service bør være punkt nummer et, når man driver kørsel for andre. Branchen skal kende sin besøgelsestid og ændre opførsel nu.

Børsen: Unge skal stadig hurtigt i gang med studierne

Folketingsforliget om mere fleksible universitetsuddannelser fortjener ros på mange punkter. Men det kan undre, at regeringen, der ønsker at hæve arbejdsudbuddet, laver en reform, som mindsker tilskyndelsen til at komme hurtigt gennem uddannelsessystemet.

https://borsen.dk/nyheder/opinion/artikel/11/214461/artikel.html låst

Ekstra Bladet: Skræk for parti styrer Sverige mod nyvalg

Det politiske kaos i Sverige fortsætter, og det svækker ifølge flere medier politikernes anseelse yderligere. Derfor vil de gamle partier stå svagere efter det nyvalg, som sandsynligvis kommer, mens Sverigedemokraterna kan glæde sig.

Information: Canada er fanget i stormagters spil

Sagen om en kinesisk finansdirektør, som Canada tilbageholder på anmodning fra USA, er udtryk for, at rivaliseringen mellem Kina og USA fortsætter med at tage til. Og den viser, at andre lande uforvarende kan komme alvorligt i klemme i magtspillet mellem stormagterne.

https://www.information.dk/udland/leder/2018/12/canada-staar-taber-stormagternes-spil låst

Jyllands-Posten: Socialdemokratisk skatteudspil er let gennemskueligt

I iveren efter at erobre regeringsmagten har S fremlagt en række skatteforslag, som har det til fælles, at de rammer de få på pengepungen - de rige svin. Men S leger med ilden. For mange borgere har et valg: De kan fravælge Danmark.

https://jyllands-posten.dk/debat/leder/ECE11060899/aabenbart-skal-de-rige-svin-betale/ låst

Kristeligt Dagblad: Vigtig hæder til tapre journalister

Det er en dybt bekymrende udvikling, at 52 journalister verden over er blevet dræbt i år. Derfor er tildelingen af Times' hæderspris Årets Person til den dræbte Jamal Khashoggi og andre journalister desto mere vigtig og nødvendig.

https://www.kristeligt-dagblad.dk/leder/vigtig-haeder-til-tapre-journalister låst.

Politiken: Grænseløst naivt at betro Kina dansk internet

De danske myndigheder har været alt for godtroende i forhold til det kinesiske telefirma Huawei. Når det gælder rigets sikkerhed på et så afgørende område som det digitale, skal politikerne ikke tage chancen ved at overdrage ansvaret for det nye G5-netværk til Huawei.


Populære søgeord på Google:

Momo

https://ritzau.dk/-bsuG

Theresa May

https://ritzau.dk/-bsuH

Pioneering Spirit

https://ritzau.dk/-bsuI

Toyota Mirai

https://ritzau.dk/-bsuJ

SRP

https://ritzau.dk/-bsuK

Kilde: Google Trends - mest anvendte søgninger på Google i Danmark i dag.

https://trends.google.dk/trends

Udvalgte nyheder fra Facebook:

Hjerneskadet Falckredder hædres - forsøgte at redde fiskere i dødsulykke

https://ritzau.dk/-bsus

Tøftings prut går verden rundt

https://ritzau.dk/-bsut

Verdenskendt klimaforsker: Indlandsisen er dødsdømt, uanset hvad vi gør

https://ritzau.dk/-bsuu

Grønland smelter: Sneen er sort som kul

https://ritzau.dk/-bsuv

Rødbedebøf og grønkålssuppe: Aarhusianske byrødder vil lave veganermad til børn og ældre

https://ritzau.dk/-bsuw

Kilde: deviralenyheder.dk - nyheder med flest likes, kommentarer og delinger seneste 12 timer. Nyheder uden redaktionel relevans kan fravælges af Ritzau.

https://deviralenyheder.dk

Udvalgte twitter trends:

#cldk

https://ritzau.dk/-8HW

#brexit

https://ritzau.dk/-bmwy

#MAMAVOTE

https://ritzau.dk/-bsuE

#dkforsk

https://ritzau.dk/-bsuF

#dkøko

https://ritzau.dk/-8Os

Kilde: Twitter

https://twitter.com/

Dagens vejr:

Torsdag: Stedvis lidt sol, men ellers mest skyet og især ved Østersøen og Kattegat byger flere steder, til dels med slud eller sne. Temperaturer mellem en og fire grader.

Kilde: http://www.dmi.dk/vejr

Mette Frederiksen taler med pressen
Nyheder

Nej til russisk vaccine 

Gadebillede fra Malta
Rejser

Bliv betalt for at tage på ferie

Magnus Heunicke til møde
Nyheder

Mere genåbning på vej?

Indkalder til forhandling

William og Kate
Kongelige

Prins Harry hylder sin farfar: Han var flabet til det sidste

kop med te, briller og lommetørklæder står på natbord
Corona

Forkølelse beskytter

mod corona

naser khader står i folketingssalen
Nyheder

Efter beskyldninger:

Naser Khader sygemeldt

doser med vaccine
Nyheder

Ny vaccine kommer til Danmark onsdag

Nyheder

Store vaccinedag:

Køer og parkeringsproblemer

Politi og brandbiler på gade i Paris
Krimi

Skyderi i Paris:

En person dræbt

Modermærke på hånd
Nyheder

Fem dør om ugen:

Hold øje og bliv

behandlet i tide

træbord og stole står i stue
Livsstil

Sådan får du liv

i dine træmøbler 

Prins Joachim og Prinsesse Marie sidder i en sofa
Kongelige

Prins Joachim:

Marie reddede mit liv

silas holst klædt ud som dragqueen
Kendte

Silas Holst springer ud

som dragqueen

plastikgebis står på bord
Nyheder

Dagens afstemning:

Har du også “glemt”

tandlægen? 

kanyle på vej ind i glas med coronavaccine
Corona

Mulig forklaring

på blodpropper

efter vaccine

person med åben mund får renset tænder hos tandlægen
Sundhed

Danskerne advares:

Gå nu til tandlægen

Jakob Ellemann-Jensen står på talerstol i jakke, hvid skjorte og blåt slips
Nyheder

200.000 vælgere

har forladt Venstre

Kong Harald og Dronning Sonja står foran juletræ
Kongelige

Kongepar sprang

over mindst 5000

i vaccinekøen

Dak Wichangoen smiler
Kendte

Kendiskok har født:

Det var en sej kamp

mand med rundsav skærer i træ
Livsstil

Gør det selv-folket 
får fingrene i maskinen

gule blomster i jorden
Nyheder

Nu kommer solen

og varmen til Danmark

Mad med høretelefoner på ørerne
Advertorial

Annonce

Hvorfor er lydbøger så populære?

mand får vaccination med et stik i skulderen
Nyheder

Kæmpe forsøg i dag:

100.000 skal vaccineres

Underholdning

"Druk" får Bafta-pris

Smadret bil på græsplæne
Krimi

Voldsom ulykke med

hjemmeplejebil

En elefant med reb om sig i en mudderpøl
Dyreliv

Elefantunge reddet op

fra dyb brønd

En tank på ryggen
Helt vildt

Ups!

Kampvogn på hovedet

En skaldet mor med en lille dreng på sofaen.
Kendte

Kræftsyge Andrea Elisabeth Rudolph

samler formue ind

Prins Andrew i jakkesæt
Nyheder

Prins Andrew:

Mor er hårdt ramt

Den askedækkede tropeø set langt fra med aske på træer og veje.
Nyheder

Vilde billeder:

Tropeø dækket af aske

Krimi

Kvinde hjalp 850 personer

med skattesnyd for millioner

Lars Løkke Rasmussen i Folketingssalen.
Nyheder

Dagens afsteming:

Hvad mener du om

Løkkes nye parti?

Lise Rønne på scenen i X Factor.
Film og TV

Lise Rønne: Man skal

aldrig sige aldrig

Niels Hausgaard med sixpence og gråt skæg. Han sidder på en bænk.
Kendte

Alderen trykker: Folk 

taler højere til mig

En cyklist kører over en bro. Han har cykelhjelm på.
Nyheder

Sådan skifter du olie på cyklen

Lars Løkke Rasmussen tæt på. Han ser alvorlig ud i ansigtet. Han er iført lyseblå skjorte og en sort habbitjakke.
Nyheder

Lars Løkke bekræfter:

Nyt parti på vej

En kvindelig tjener læner sig ind over et bord med en hvid dug og retter på et stearinlys, Bag hende ses to kokke igennem et "hul" i væggen fra restaurant til køkken.
Nyheder

Restauratører

dybt bekymrede

over coronapas

Joan Divine
Kendte

Prøvede i ni år:

Baby for 160.000 kroner

Fyr & Flamme
Kendte

Grand Prix-ballade:

Dansktopstjerne skælder ud

Harry
Kongelige

Meghan bliver væk:

Prins Harry deltager

Dinosauer
Helt vildt

Voldsom fætter:

Ny kødædende dinosaur

Nikoline
Kendte

Er du den nye stjerne:

Kom med i X Factor

Jonatan Spang
Kendte

Jonatan Spang er blevet far

Simon
Underholdning

Dommer grovgrillet af Kvamm på live-tv

London
Kongelige

Prins Philip mindet med kanonbrag

Kronprins Frederik og de skadede veteraner i sadlen på landevejen
Kongelige

Kronprins Frederik

i sadlen med 

skadede veteraner

billede af Basim
Kendte

Basim blev forældreløs: Popmusik er min vej ud af sorgen

Jakob Ellemann
Nyheder

Blåt krav: Beregning af hurtigere genåbning

billede fra stedet
Krimi

33-årig død efter familietur i shelter

billede af Pierce Brosnan
Film og TV

Dagens afstemning:
Hvem så du
gerne i rollen som 007?

collage med Richard Burton, Christian Bale og Clint Eastwood
Film og TV

Legendariske

skuespillere afslog 007

billede af to kartoffelmadder
Nyheder

Advarsel:

Har du denne

mayonnaise stående?

billede af en politibil
Krimi

Stoppet med sømmåtter:
Vanvidskørsel
på Storebæltsbroen

Eurojackpotkuponer
Helt vildt

Dansker vinder 310 millioner kr.

billede af Solveig efter sejren
Underholdning

X Factor-vinder Solveig: Jeg vil lave mit eget

reklamebillede fra Nemlig.com
Nyheder

Nemlig.com overvåger ansatte: Tæller sekunder

Mette Frederiksen smiler
Nyheder

Regeringen lemper restriktioner

Underholdning

Solveig vinder årets X Factor

Nærbillede af Zlatan på pressemøde
Kendte

Zlatan springer ud som skuespiller

Skrabelod med påskemotiv
Helt vildt

Blev millionær midt i påskefrokosten

DMX på scenen
Underholdning

Kendt rapper død - blev kun 50 år

lina baun danielsen i grøn jakke
Krimi

Line Baun tabte

i Se & Hør-sagen

prins philip vinker iført grøn jakke
Underholdning

Prins Philip er død

Politi-og brandbiler foran hus.
Krimi

Kvinde død i brand

Politimand tjekker bil
Krimi

Bilist anholdt:

Flygtede efter

påkørsel af betjent

Sport

Dansk træner færdig efter racismeanklager

mand sidder i have
Krimi

43-årig forsvundet

- politiet beder om hjælp

beholder med naturlægemiddel står på bord
Sundhed

Tilbagekalder populært

naturlægemiddel

sort redsignet nike sko på rød baggrund
Helt vildt

Sataniske sko

med blod i sålen

kaldes tilbage

Helle Fagralid med sammenbidt udtryk
Kendte

Dansk stjerne:

Jeg var rædselsslagen

mønter i stor bunke
Nyheder

3,6 millioner

danskere får penge

ind på kontoen  

bjarne reuter med skygger i ansigtet
Bøger

Top 10: De scorer

flest bibliotekspenge

kæmpe varan kravler op ad hylde i supermarked
Helt vildt

Gigantisk øgle går

amok i supermarked

borgere og sundhedspersonale  i vaccinationscenter
Nyheder

Stor generalprøve:

100.000 skal stikkes

på én dag

baby kigger med stofble i munden
Corona

Nyt begreb i dagplejen:

Coronabørn 

x factor deltageren nicoline steen kristensen står på scenen
Film og TV

Sådan bliver finalen

i X Factor

patienter ligger i senge på hospital
Corona

Her er smitten

ude af kontrol 

de tre dommere i X Factor
Film og TV

I aften afgøres X Factor:

Her er favoritten

Ringenes Herre
Film og TV

Hidtil ukendt version:

Ringenes Herre på russisk

Silas Holst
Kendte

Silas Holst: Nyt regnbuehus