Riis snydt for sejren på målstregen

Superafslutteren Gilbert slog ikke til, og flere af favoritterne sprintede på dagens etape i Tour de France. Alberto Contador blev toer.
Alberto Contador kunne næsten kysse trofæ og hyldestpiger, men på målstregen i dagens etape, tabte han til Cadel Evans.
Alberto Contador kunne næsten kysse trofæ og hyldestpiger, men på målstregen i dagens etape, tabte han til Cadel Evans. Foto: Laurent Rebours / POLFOTO

Bjarne Riis var uhyggeligt tæt på at få sin første sejr i Tour de France i år.

På dagens etape skulle rytterne op ad 'muren - Mûr-de-Bretagne - til alle sidst, og alt så ud til endnu en sejr til Phillippe Gilbert.

Men favoritten slog ikke til, og det endte med en spurt mellem klassementfavoritterne Alberto Contador fra Saxobank Sungard og Cadel Evans fra BMC.

På målstregen lykkedes det Evans at tvinge cyklen foran Contador og snuppe sejren for næsen af sidste års vinder.

"Etapen viser, at Alberto er klar, som vi hele tiden har vidst. Men der er altså forskel på at køre på en stigning som denne og Galibier og Alpe d'Huez. Derfor kan man ikke umiddelbart regne med, at de samme ryttere her kører i mål i samme position på Galibier. Men det var en fed og uden tvivl spændende finale i dag," siger Bjarne Riis.

Riis' guldfugl kan dog glæde sig over, at han to otte sekunder fra rivalen Andy Schleck, da den tidlige Saxobankrytter ikke kunne følge med til sidst. Contador er nu 1.31 minutter efter den formodede største rival.

Den store nordmand, Thor Hushovd, kom også med den første gruppe i mål, og han beholder derfor sin gule førertrøje.

Cadel Evans er outsider til klassementet, og han fik både selvtillid og den plettede bjergtrøje

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.