Riis er garderet mod Contador-dom
Bjarne Riis skal tilsyneladende ikke frygte at miste Saxo Bank som storsponsor. Foto: Antonio Calanni/AP / POLFOTO
Bjarne Riis har en plan oppe i ærmet, hvis Alberto Contador går hen og får en doping-straf.

Team Saxo Banks kommende sæson står og falder ikke med Alberto Contadors eventuelle dopingdom.

Det forsikrer teamejer Bjarne Riis over for sporten.dk.

Inden længe sætter CAS det endelige punktum i sagen om Alberto Contadors positive dopingprøve. Men uanset om spanieren bliver dømt eller ej, har Bjarne en plan.

"Vi ved, hvad vi er oppe imod og har garderet os, som vi nu kunne. Vi tror og håber på den rigtige afslutning af den her sag. Hvis vi ikke troede på ham (Contador, red.), ville han slet ikke være på holdet," siger Bjarne Riis til sporten.dk.

Umiddelbart vil det dog være en gigantisk svækkelse af det danske cykelhold, hvis den tre-dobbelte Tour de France-vinder ikke får lov at komme ud at køre på landevejene i den kommende sæson. Alligevel står også Riis' storsponsor last og brast med Team Saxo Bank.

"Uanset hvad der sker i sagen mod Contador, er det Bjarne Riis og holdet, vi som sponsorer støtter. Vi investerer i, at Bjarne Riis kan levere nogle fornuftige resultater. Men selvfølgelig håber vi da på et positivt udfald af sagen," siger Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen og fortsætter:

"På et personligt plan håber jeg, at Contador bliver frikendt. Det bør han efter min overbevisning. Jeg har talt med ham ved adskillige lejligheder og kan godt lide fyren. Han er topprofessionel," siger Seier.

CAS-domstolen har udbedt sig betænkningstid til januar 2012.

Kilde: Sporten.dk