Riis: Andy er alt for useriøs
Ørnen fra Herning sætter kløerne i sin tidligere rytter, der forlod ham til fordel for Leopard Trek. Foto: Scanpix, Reuters, FIORENZO MAFFI
Bjarne Riis mener ikke, at Andy Schleck har, hvad der skal til for at vinde Tour de France.

I mange år mente Bjarne Riis, at Andy Schleck var noget nær guds gave til cykelsporten.

Men efter luxembourgeren skiftede Team Saxo Bank ud med konkurrenterne fra RadioShack Nissan-Trek, har piben fået en anden lyd.

Nu mener Bjarne Riis, at Andy Schleck er alt for useriøs til for alvor at udfordre Contador.

Det skriver Ekstra Bladet.

"Andy har en stor personlighed og en fandenivoldskhed, som hans bror Fränk ikke har. Andy har dét, der skal til. Men han har også den svaghed, at han mangler den sidste rest af viljen til at gå hele vejen. Måske fordi det kommer lidt for nemt til ham," vurderer Bjarne Riis over for Ekstra Bladet og fortsætter:

"Han når måske aldrig sit store mål om at vinde Tour de France, fordi han ikke er seriøs nok. Men han er stadig ung, og han bliver mere moden med årene. Hans problem er så bare, at han kører i den periode, hvor Alberto Contador også kører - og ham slår han ikke, når Alberto er på toppen."

I det hele taget har Bjarne Riis lutter lovord til overs for sin spanske stjerne.

"Alberto er bare det perfekte match på alle områder: Han har talentet, han er et unikum rent fysisk på en cykel, han har et fokus uden lige og en træningsmoral uden lige. Samtidig er han god til at slappe af. Jeg har aldrig selv set en rytter med et talent som Contador. Aldrig!".

Kilde: Ekstra Bladet