Rigsretssag kan afsætte Musharraf
Præsident Musharraf risikerer at miste sit job ved en rigsretssag. (Foto: Nordicphotos/Getty Images)
Pakistans omstridte præsident, Pervez Musharraf, kan se frem til en rigsretssag. Den pakistanske regerings partier siger, at de er blevet enige om at forsøge at afsætte præsidenten med en retssag.

Efter længere tids uenighed ser det ud til, at Pakistans regeringspartier vil tage initiativ til en rigsretssag mod landets præsident, Pervez Musharraf.

Det oplyser regeringslederne Asif Ali Zardari og Nawaz Sharif ifølge BBC.

Musharraf fyrede sidste år en række højesteretsdommere og indførte unddtagelsestilstand i landet. Ved at fyre dommerne undgik Musharraf en retssag om, hvorvidt han havde lov til at have kontrol over Pakistans militær og samtidig genopstille som præsident.

Det kastede landet ud i en politisk krise, der endte med, at Musharraf opgav sin kontrol over det pakistanske militær.

I februar tabte Musharrafs støtter parlamentsvalget, og siden da har den nye regering diskutteret en rigsretssag, der skulle afsætte Musharraf fra præsidentposten og give de fyrede højesteretsdommere deres job tilbage.

Hvad Musharraf nu vil gøre, er endnu uvist. Kilder nær præsidenten siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at han blandt andet overvejer at afsætte regeringen eller erklære undtagelsestilstand igen. 

Helt sikkert er det dog, at Musharraf i første omgang har droppet en planlagt tur til åbningen af De Olympiske Lege i Beijing, så han kan være i Pakistan de næste dage.

faktaboks
via Listen To News