René Holten misser podiet i internationalt comeback
René Holten Poulsen nåede ikke op til de bedste i 1000 meter enerkajak i lørdagens World Cup-stævne i Ungarn. Arkivfoto. Foto: Damien Meyer/AFP
René Holten Poulsen magtede ikke at kæmpe med om sejren i 1000 meter enerkajak i lørdagens World Cup-finale.

René Holten Poulsen nåede finalen i 1000 meter enerkajak i sit første internationale stævne siden OL i Rio sidste sommer.

Efter fredagens sejre i det indledende heat og i semifinalen lå det til en kamp om podiepladserne for René Holten i lørdagens finale ved World Cup-stævnet i ungarske Szeged.

Men sådan gik det ikke. Det endte med en fjerdeplads.

Den danske kajakroer kom aldrig til at kontrollere finalen, der blev afviklet i et tempo, som René Holten ikke havde et modsvar på.

De forreste både var for langt væk, og selv om danskeren leverede en god slutspurt, lykkedes det ham ikke at komme helt op.

I stedet blev det ungarske Balint Kopász, der svingede taktstokken og vandt i den hurtige tid foran Fernando Pimenta fra Portugal.

Tredjepladsen tog spanske Roi Rodriguez sig af, mens René Holten Poulsen endte på fjerdepladsen godt tre sekunder efter vinderen.

Bo Vestergaard, sportschef i Dansk Kano og Kajak Forbund, mener, at det er godkendt af René Holten, der har trænet mindre end normalt hen over vinteren, hvor han tog en pause efter OL.

- René fik egentlig en okay start, men det var på de midterste 500 meter, han satte til, inden han med en forrygende spurt på de sidste 250 meter fik roet sig frem på fjerdeplads, som bestemt ikke var en dårlig placering.

- Nu ved han, at det er midterstykket, der skal arbejdes videre på, siger Bo Vestergaard i en pressemeddelelse.

Før herrernes finale blev damernes finale på 1000 meter afviklet. Her blev det til en ottendeplads for Bolette Nyvang.

De unge Silkeborg-drenge Casper Pretzmann og Morten Gravesen slap flot fra deres første World Cup-finale med fjerdepladsen i 1000 meter toerkajak.

- De klarede det flot og roede et godt og disponeret løb. Samtidig fik de masser af international erfaring, som de kan bruge i det videre forløb.

- Generelt levede finalerne op til vores målsætning og forventninger samtidig med, at roerne fik international erfaring, siger Bo Vestergaard.

OL-sølvvinderen Emma Aastrand Jørgensen missede A-finalen, men hun rejste sig en smule og blev toer i B-finalen.

- Vi havde naturligvis håbet på, at Emma Aastrand Jørgensen var kommet i A-finalen i 500 meter enerkajak.

- Hun gjorde det godt i B-finalen med sin andenplads og viste, at hun er på vej tilbage i den proces, vi har lagt for hende, siger sportschefen.

/ritzau/