René Holten må afgive EM-titlen på 500 meteren
Tyske Tom Liebscher overtog tronen som europamester fra René Holten Poulsen. EM-bronze til dansk stortalent.
René Holten Poulsen kunne ikke følge med Tom Liebscher i kampen om EM-titlen i Moskva i 500 meter enerkajak. (Arkivfoto).
René Holten Poulsen kunne ikke følge med Tom Liebscher i kampen om EM-titlen i Moskva i 500 meter enerkajak. (Arkivfoto). Foto: Balint Vekassy/Polfoto

Kajakroeren René Holten Poulsen måtte søndag afgive titlen som europamester i 500 meter enerkajak til tyske Tom Liebscher.

På vandet i Moskva kunne den forsvarende danske europamester og regerende verdensmester fra Maribo slet ikke følge med den 22-årige tysker, der suverænt sikrede sig guldet.

Den fem år ældre René Holten Poulsen slog ungarske Bence Nadas i en hård duel om sølvet i en tid, der var halvandet sekund langsommere end Liebschers.

Lørdag fik danskeren også sølv på den dobbelte distance, den olympiske 1000 meter, da han sluttede bag portugiseren Fernando Pimenta.

Danmark har foreløbig vundet tre medaljer ved EM, efter at 19-årige Emma Aastrand Jørgensen søndag morgen tog bronze på kvindernes olympiske 500 meter.

Danskeren måtte se sig slået af den ungarske storfavorit og olympiske mester, Danuta Kozak. Tyske Franziska Weber nappede sølvet.

Det er første gang i Aastrand Jørgensens korte karriere som senior, at den tidligere danske juniorverdensmester vinder en mesterskabsmedalje.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.