Rekordfå kommer til skade i trafikken

Vejdirektoratet melder om det laveste antal personskader i trafikken nogensinde. Vi kører langsommere og har fået mere sikre biler.
Færre trafikuheld giver personskader og dræbte. Selv 1930'erne var farligere.
Færre trafikuheld giver personskader og dræbte. Selv 1930'erne var farligere. Foto: Falck

Trafikanter har aldrig været mere sikre.

Sidste år kom der nemlig færre til skade i uheld end nogensinde før i al den tid, man har ført statistik. Det kan man læse i Vejdirektoratets oversigt over trafikuheld i 2010.

Ifølge Stig Hemdorff, civilingeniør i Vejdirektoratets sikkerhedsafdeling, er det ny teknologi, som sikrer danskerne.

"Det er seler, airbags og al det nye sikkerhedsudstyr som har gjort bilerne væsentligt mere sikre," siger han til Newspaq.

4.153 personer kom til skade i trafikken sidste år. Det er mere end en halvering siden 2000, og det laveste tal siden 1930, hvor registreringen begyndte.

Stig Hemdorff peger videre på den hårde vinter, som fik danskerne til at sætte farten ned i vintermånederne.

Der er også en positiv udvikling i antallet af dræbte. I 2010 mistede 255 personer livet i trafikken. Det er knap en halvering siden år 2000 og det laveste tal i 76 år, når der ses bort fra tallene under 2. verdenskrig. Kun i 1930 og 1934 blev der registreret et lavere antal dræbte end sidste år.

"Den gang var der selvfølgelig væsentligt færre biler, og de kørte også langsommere end bilerne gør i dag. Men bilerne er langt mere sikre, så alvorligheden af ulykkerne er ikke så stor," forklarer Stig Hemdorff.

I år ser ud til at blive endnu bedre end sidste år. Antallet af ulykker med personskade er 12 procent lavere i juni 2011 sammenlignet med juni 2010. Samtidig er antallet af dræbte 18 procent lavere.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.