Regionsansatte ånder lettet op
"Det er dejligt, at den nye regering er enig med os i, at det er ikke strukturændringer, der er brug for, men derimod at man kigger på indholdsdelen," lyder det fra sygeplejerskernes formand, Grete Christensen. Foto: Colourbox.dk
Først blev de nedlagt, og så blev de vakt til live igen. Regionerne.

De godt 120.000 ansatte i landets fem regioner bliver alligevel ikke "forflyttet" eller fyret.

Kort før valget blev regeringen ellers enige med Dansk Folkeparti og løsgængeren Pia Christmas Møller om at nedlægge regionerne.

Men Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, og resten af oppositionen har afvist dette kategorisk.

Og det glæder sygeplejerskerne, én af de store faggrupper under regionerne.

"Det er dejligt, at den nye regering er enig med os i, at det er ikke strukturændringer, der er brug for, men derimod at man kigger på indholdsdelen. Det skaber ro på arbejdspladserne," siger formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

Hun understreger, at regionerne ikke er fejlfri, og at man stadig kæmper med kommunalreformen fra 2007, hvor 14 amter blev til fem regioner.

"Man bliver nødt til at have noget mere tid til at få det til at fungere ordentligt i denne ramme, inden man overhovedet begynder at overveje at ændre struktur," lyder det fra Grete Christensen.

Hun mærker lettelsen blandt sine medlemmer, selvom de ikke ligefrem har frygtet for deres job.

"Sygeplejerskerne ved jo inderst inde, at de opgaver, der er i sundhedsvæsenet, skal løses, uanset om det ligger i en regionsstruktur eller i en statslig eller kommunal struktur," siger hun.

I rød blok er planen ikke bare at frede regionerne men ligefrem at styrke dem med nye opgaver. Senere forslag er overflytte kontrol og tilsyn med plejefamilier og børn, der er anbragt uden for hjemmet, fra kommuner til regioner.

"Det er i hvert fald en klar holdning til, at regionerne skal fortsætte, og det er vi rigtig glade for," siger sygeplejerskernes formand.

Står det til den borgerlige blok skal regionerne afvikles inden næste regionsrådsvalg, der afholdes i 2013, og erstattes med sygehusfællesskaber med professionelle bestyrelser frem for politisk ledelse.