Regeringen slagter staten
Det er bl.a. kontorfolk i regeringens egne styrelser, der kommer til at holde for, når staten skal spare. Foto: Colourbox
Regeringens spareplaner kommer til at koste mange job i staten, frygter HK/Stat, der kalder planen kortsigtet.

Riget fattes penge, og der skal spares. Også staten må holde for, og det kommer til at koste mange mennesker jobbet.

Det frygter i hvert fald fagforeningen HK/Stat.

Med projektet 'Fokuseret administration skal statslige instanser spare 450 millioner til næste år og det dobbelte året efter. Det kommer til at betyde 500 færre stillinger til næste år og 1000 stillinger i 2013, mener fagforbundet.

Frygten bakkes op af professor Bent Greve fra Roskilde Universitet.

"En del skal afskediges, nogle får naturlig afgang, og der bliver ikke ansat nye, hvis man skal kunne klare så stor en besparelse," lyder hans vurdering overfor Newspaq.

Der har i de seneste år været så store besparelser i det offentlige, at der snart ikke er mere end de ansatte at tage af, forklarer han.

Forkvinde i HK/Stat, Thora Petersen, kalder 'Fokuseret administration' en kortsigtet løsning.

"En del af folkene, der bliver fyret, ender i arbejdsløshed, og så er der ikke vundet ret meget for staten. De mennesker vil bare belaste den offentlige økonomi fra en anden kasse nemlig dagpengekassen eller pensioner," siger hun til Newspaq.

Det er bl.a. departementer, styrelser, Danmarks Statistik, BaneDanmark og Forsvaret, der vil blive ramt af besparelserne.