Rasmus Seebach i møgsag: Hyrer underbetalte litauere til under 50 kr. i timen
Rasmus Seebach. Foto: Sonny Munk Carlsen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Rasmus Seebach har via sit investeringsfirma hyret underbetalte, litauiske håndværkere og brudt arbejdsmiljøloven på en række områder. 3F har varslet konflikt mod det litauiske entreprenørvirksomhed, hvor de underbetalte håndværkere er ansat.

Det danske pop-ikon Rasmus Seebach har hyret underbetalte, litauiske håndværkere til at renovere en større villa på Frederiksberg, som popsmeden og hans to partnere i S & S Ejendomsinvest ApS har investeret i.

Det skriver TV 2.

Til opgaven er hyret den litauiske entreprenør Tronas UAB.

Ifølge TV 2 får arbejderne under 50 kroner i timen. Tv-stationen har via observationer beregnet, at de syv litauere arbejder 57 timer om ugen fordelt på seks dage. Og forudsat de får den litauiske mindsteløn, vil de få 9.698 kroner i løn om måneden.

Det giver ifølge TV 2 en timeløn på 46 kroner og 18 øre.

- Det her er klokkeklar underbetaling. Vi har besøgt pladsen, og vi har også set indberetningerne til de litauiske myndigheder. Firmaet vil ikke samarbejde med os, men det er jo åbenlyst, hvad der foregår, siger Rasmus Kreutzmann fra 3F til TV 2.

Rasmus Seebach og hans kompagnoner bryder desuden arbejdsmiljøloven på en række områder under renoveringen af ejendommen, der er købt for 17 millioner kroner og er ved at blive ombygget til syv lejligheder.

Arbejdstilsynet har givet strakspåbud for forhold, hvor der er risiko for afsavede fingre, lungeskader på grund af træstøv, risiko for fald og snubleulykker og fare for nedstyrtning.

3F har varslet konflikt mod det litauiske firma, Tronas UAB.

TV 2 har forgæves forsøgt, at få en udtalelse fra Rasmus Seebach i den nye sag, men gennem sin manager, Nicolaj Bundesen, afviser Rasmus Seebach at være vidende om de farlige arbejdsforhold og underbetaling.

via Listen To News