Raser over whistleblower-fyring i a-kasse: "Et spark lige i skridtet"
- Det er jo et meget uheldigt signal at sende til andre, der skulle have lyst til at sige noget, når whistlebloweren, der turde fortælle om de her kritisable forhold, efterfølgende får et spark lige i skridtet, siger Karsten Hønge (SF). Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix/arkiv
Der kommer ingen politisk hjælp til den fyrede whistleblower fra Akademikernes A-kasse, men SF's beskæftigelsesordfører kritiserer hele forløbet.

Fredag eftermiddag meddelte bestyrelsen i Akademikernes A-kasse, at vicedirektør Lars Kreutzmann, der påpegede en række kritisable forhold i den skandaleramte a-kasse, nu selv var blevet opsagt.

Og den fyrede vicedirektør skal ikke regne med hjælp fra Christiansborg, skriver Ekstra Bladet.

Beskæftigelsesordførerne fra Socialdemokratiet, De Radikale og Dansk Folkeparti vil ikke umiddelbart have sagen med Lars Kreutzmann undersøgt nærmere.

SF's beskæftigelsesordfører Karsten Hønge kan ikke sige, hvad man kan gøre politisk, men han vil dog gerne kritisere hele forløbet. Han giver eksempelvis ikke meget for, at Akademikernes A-kasse i kølvandet på kritikken fra den nu fyrede vicedirektør indførte en whistleblower-ordning.

- Det er jo et meget uheldigt signal at sende til andre, der skulle have lyst til at sige noget, når whistlebloweren, der turde fortælle om de her kritisable forhold, efterfølgende får et spark lige i skridtet, siger Karsten Hønge til Ekstra Bladet.  

Michael Valentins rolle som direktør har trukket overskrifter, siden han blev fyret den 27. september. Baggrunden for fyringen blev mørkelagt, men Ekstra Bladet har beskrevet, at direktøren er mistænkt for at have misbrugt a-kassens penge til blandt andet store vinindkøb.

Det er også kommet frem, at samarbejdet mellem Michael Valentin og a-kassens tillidsfolk var elendigt. Og her på Avisen.dk har vi beskrevet, hvordan en stribe ledere forlod deres job i vrede og frustration.

Ekstra Bladet har spurgt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) om opsigelsen af Lars Kreutzmann skal undersøges nærmere, men Beskæftigelsesministeriet skriver i en mail:

"Beskæftigelsesministeren har ingen kommentarer, før den igangværende tilsynsundersøgelse fra STAR er afsluttet. Det er forventningen, at den vil være tilendebragt i januar måned 2019."

via Listen To News