Rasen over skydefotos af Breivik på Utøya

Det har delt vandene i Norge, at den norske avis, Verdens Gang, har valgt at bringe billeder af Anders Breivik tilbage på Utøya.
Forsiden på den norske avis, Verdens  Gang, der søndag bragte billederne af gerningsmanden bag massemordet den 22. juli til bage på øen Utøya
Forsiden på den norske avis, Verdens Gang, der søndag bragte billederne af gerningsmanden bag massemordet den 22. juli til bage på øen Utøya Foto: Lien Kyrre, AP / POLFOTO

Det har skabt stærke reaktioner i Norge, at den norske avis, Verdens Gang, har bragt billeder af den norske massemorder, Anders Breivik, rekonstruere, hvordan han myrdede på Utøya for over tre uger siden. Det skriver en anden norsk avis, Aftenposten.

I søndagens papirudgave af VG og på avisens nettsider får læserne serveret billeder af Anders Breivik under politiets 8 timer lange rekonstruktion lørdag.

Syv af avisens fotografer havde fået lov at komme med. De dokumenterer, hvordan Breivik, med blandt andet hænderne i skydestilling, forklarer de mange drab fredag den 22. juli.

"Jeg ville ikke som redaktør have publiceret disse billeder, hvor vi ser ham i skydestilling. Alene på grund af hensyn til de pårørende og de overlevende," det mener generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold.

VGs chefredaktør Torry Pedersen fortæller, at beslutningen om at bringe billderne var helt gennemtænkt.

"I papirudgaven brugte vi et afdæmpet billede på forsiden, et hvor man må fokuserer på drabsmanden. Fordi så kan alle, som ser denne forside, selv vælge, om de vil købe avisen eller ej."

Chefredaktøren synes, det er vigtigt, at alle sider kommer frem i denne tragiske sag.

På både Facebook og Twitter i Norge har diskussionen også været heftig omkring de kontroversielle billeder i avisen VG.

Kilde: Aftenposten

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.