VORES VALG

Radikale sikrer flertal for købesex

De Radikale har ændret kurs og anbefaler nu ikke længere et forbud mod købesex ligesom resten af rød blok.
Det omdiskuterede emne, om prostitution eller kunder hos prostituerede skal forbydes, bliver nu sparket til hjørne for en stund af De Radikale.
Det omdiskuterede emne, om prostitution eller kunder hos prostituerede skal forbydes, bliver nu sparket til hjørne for en stund af De Radikale. Foto: Colourbox

Før støttede De Radikale rød blok linje om at forbyde købesex. Nu har de vendt på en tallerken, og dermed bliver der næppe et flertal for at forbyde prostitution, skriver Berlingske.

Partiet tror ikke på historien om den lykkelige prostituerede, og Radikale kan heller ikke se, hvilken fordel det vil have at følge Sveriges lovgivning, som Socialdemokraterne foreslår, og forbyde købesex.

"Erfaringerne fra Sverige, hvor man har indført forbud, er ikke særlig gode. Vi vil hellere tilbyde en national exit-strategi til de prostituerede," siger Manu Sareen, De Radikales ligestillingsordfører, til Berlingske.

Der skal i stedet gøres en indsats for at hjælpe sexarbejdere videre.

"Det går ud på at få lavet en national exit strategi, hvor man både har socialrådgivere, økonomer, advokater og pædagoger med, som tager ud og hjælper kvinderne med at komme ud af deres problemer og hjælper dem med at komme i arbejde og få en uddannelse - og det er det, der skal til," siger Manu Sareen til Newspaq.

Med sin holdningsændring, så vender De Radikale ryggen til resten af den røde fløj, der går ind for et forbud mod prostitution, og dermed ser det ikke ud til, at der kan blive et flertal i Folketinget for det.

Socialdemokraterne vælger dog at se tingene fra den lyse side, og nævner at partierne alle er enige om exit-strategier for prostituerede.

"Vi er tilhængere af en national exit-strategi, og selvfølgelig giver det ikke mening at indføre et forbud, før vi har lavet en exit-strategi," siger Mette Frederiksen (S), som er kvinden bag tanken om rød bloks forbud mod købesex, til Berlingske.

Manu Sareen regner med, at der i første omgang vil blive brugt 50 millioner på en exit strategi.

Kilde: Berlingske

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.