Radikal profil tordner mod EL og Alternativet: I opfører jer som en forkælet akademiker
Anna Mee Allerslevs partifælle, Kristian Hegaard, langer kraftigt ud efter Enhedslisten og Alternativet i København. Foto: Radikale Venstre/Pressefoto
Anna Mee Allerslevs partifælle, Kristian Hegaard, langer kraftigt ud efter Enhedslisten og Alternativet i København.

Alternativet og Enhedslisten har svigtet de arbejdsløse på det groveste.

Sådan kan kritikken fra den radikale profil, Kristian Hegaard, kort opsummeres.

I et læserindlæg i torsdagens BT langer han kraftigt ud efter de to partier, fordi de ifølge ham er gået i en bred bue uden om beskæftigelsesborgmesterposten i København. En post, som mange af deres vælgere havde håbet på, at de ville sætte sig på.

Ifølge Kristian Hegaard, der netop er blevet genvalgt til byrådet i Fredensborg Kommune, er det direkte hyklerisk af liste Å og Ø, at de har fravalgt den omstridte post, når de i valgkampen tordnede mod den tidligere beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslevs (R) arbejdsindsats.

”Ø og Å opfører sig lidt som en forkælet akademiker, der bare kan vælge og vrage mellem job. Borgmesterposter. Men her gælder det altså ansvaret for mennesker, der har væsentlige udfordringer i hverdagen. For mig er det skoleeksemplet på, hvorfor der er politikerlede,” skriver Kristian Hegaard.

Enhedslistens spidskandidat, Ninna Hedeager Olsen, valgte teknik- og miljøborgmesterposten, mens Alternativets ditto, Niko Grünfeld, satte sig på kultur- og fritidsborgermesterposten.

Kristian Hegaard fortsætter sin svada:

”Men nu vil de hellere pege fingre ad indsatsen end tage hånd om de ledige. De vil hellere holde megafonen end tage fat på ansvaret. Jeg tror ikke, de lediges udfordringer løses med en megafon og en kort tale til en demonstration. Hvem står nu tilbage som de virkeligt ansvarsløse?”.

I stedet blev det Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard, der skal svinge taktstokken over beskæftigelsesindsatsen i Danmarks hovedstad. Hun har tidligere foreslået, at kommunens kontanthjælpsmodtagere skulle ud og samle skrald i byens gader og stræder.

Kristian Hegaard har tidligere kortvarigt siddet i Folketinget som suppleant.