Rådmand afløser borgmester

Aalborg mangeårige borgmester, Henning G. Jensen, er blevet indlagt med en blodprop. Han afløses af Thomas Kastrup Larsen.
Henning G. Jensen får en stedfortræder, til han er frisk igen
Henning G. Jensen får en stedfortræder, til han er frisk igen Foto: Morten Langkilde / POLFOTO

Den socialdemokratiske sundhedsrådmand Thomas Kastrup Larsen bliver borgmester i Aalborg under Henning G. Jensens sygdomsperiode. Det oplyser P4 Nordjylland

Henning G. Jensen blev igår ramt af en blodprop, som betyder, at han skal have en bypass operation, og tidligst kan vende tilbage til borgmesterstolen efter nytår.

Viceborgmester Helle Frederiksen, som er fungerende borgmester indtil næste byrådsmøde siger, at hun ikke kan forestille sig andre end Thomas Kastrup Larsen, som afløser for Henning G. Jensen.

-Thomas Kastrup Larsen har i forvejen fuld opbakning som partiets spidskandidat til næste kommunalvalg, siger Helle Frederiksen.

Den socialdemokratiske gruppe mødes i aften for at drøfte situationen efter udmeldingen om Henning G. Jensens sygdom..

-Det er en meget travl periode, som venter med drøftelser af næste års budget, men jeg er sikker på, at Thomas Kastrup Larsen nok skal klare de udfordringer, der venter, siger Helle Frederiksen.

Thomas Kastrup Larsen har ingen kommentarer før efter mødet med den socialdemokratiske gruppe - ud over at han er dybt berørt over borgmesterens sygdom.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.