Qvortrup om Pia Kjærsgaard: "Et selvmål af rang"
Folketingets formand Pia Kjærsgaard har ramt forbi folkestemningen, mener kommentatoren Henrik Qvortrup. Foto: Liselotte Sabroe/Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Pia Kjærsgaard (DF) var engang mester i at aflæse folkestemningen. Det kan hun ikke længere, mener politisk kommentator Henrik Qvortrup.

Få politikere har som Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard kunne aflæse stemningen hos borgerne, men med bortvisningen af den konservative Mette Abildgaard fra Folketingssalen, er hun kommet ud af takt med danskerne anno 2019.

Det mener politisk kommentator og tidligere politisk redaktør på TV2 Henrik Qvortrup, der på Twitter skriver at Folketingets formand har lavet 'et selvmål af rang'.

Artiklen fortsættes nedenunder tweetet.

Den konservative politikers brøde bestod i, at tog sin baby Esther Marie med ind i folketingssalen for at stemme, da politikeren ikke med kort varsel havde mulighed for at finde en babysitter.

Også Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen mener, Pia Kjærsgaard er blevet for ømskindet. Han kalder hende "en diva".

Christian Juhl (EL), der er medlem af Folketingets Præsidium og derfor periodevis sidder i formandsstolen, mener bortvisningen af den konservative politiker var en fejl:

Pia Kjærsgaard har på sociale medier fået opbakning fra en række folketingsmedlemmer fra Dansk Folkeparti, og selv tager hun sagen som et udtryk for, at hendes modstandere fører valgkamp:

Det er ikke første gang, der er babyer i dansk politik. I 2016 tog Liberal Alliances Laura Lindahl sin baby med i folketingssalen uden at det fik konsekvenser.

Mens der tilbage i 1974 var stor ståhej, da den københavnske lokalpolitiker Tine Schmedes gjorde det samme. Hun blev bortvist fra Københavns Borgerrepræsentation. 

Tine Schmedes fra Kvindelisten blev i 1974 bortvist fra Københavns Borgerrepræsentation af overborgmester Urban Hansen (S). Foto: Aktuelt

 

via Listen To News