Administration 

QUIZ: Kan du blive dansk statsborger?

Deltagerne i indfødsretsprøven onsdag skulle blandt andet svare på, hvem der overtog tronen i 1588, og hvem der har opført Rundetårn og Rosenborg Slot i København. (Arkivfoto). (Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix)

For at kunne få dansk statsborgerskab skal man bestå indfødsretsprøven. Test dig selv her.

Det er et krav for at kunne søge om dansk statsborgerskab, at man svarer rigtigt på mindst 32 ud af de 40 spørgsmål i indfødsretsprøven, som blev afholdt onsdag.

Der er 45 minutter til at tage prøven. 35 af spørgsmålene er baseret på bogen 'Læremateriale til indfødsretsprøven', mens de fem sidste spørgsmål er baseret på aktuelle begivenheder.

Test om du kan få nok rigtige her:

1. Kan regeringen bestemme, hvordan en dommer skal dømme i en retssag?

A: Ja.

B: Nej.

2. Hvad er minimumsalderen for, hvornår man ifølge loven må arbejde uden for hjemmet?

A: 13 år.

B: 15 år.

C: 17 år.

3. Hvornår blev der indført en skolereform med 7 års skolepligt?

A: I 1814.

B: I 1901.

C: I 1967.

4. Hvem har til opgave at drive folkeskolen?

A: Kommunerne.

B: Regionerne.

C: Staten.

5. Hvilket af følgende lande er i rigsfællesskab med Danmark?

A: Norge.

B: Island.

C: Grønland.

6. Hvor ofte skal der ifølge grundloven være folketingsvalg i Danmark?

A: Mindst hvert andet år.

B: Mindst hvert tredje år.

C: Mindst hvert fjerde år.

7. Hvem skal betale kirkeskat?

A: Alle skattepligtige borgere.

B: Alle medlemmer af folkekirken.

8. Hvor mange år tager det normalt at gennemføre en lang videregående uddannelse?

A: 5-6 år.

B: 7-8 år.

C: 9-10 år.

9. Hvilken rettighed er sikret i grundloven?

A: Retten til at blive gift.

B: Retten til at eje jagtvåben.

C: Retten til at danne en forening.

10. Hvilket af følgende politiske partier er det nyeste?

A: Det Konservative Folkeparti.

B: Socialistisk Folkeparti.

C: Dansk Folkeparti.

11. Kanslergadeforliget fra 1933 skulle løse alvorlige problemer i samfundet. Hvilke problemer skulle det især løse?

A: Økonomiske problemer.

B: Miljømæssige problemer.

C: Flygtningeproblemer.

12. Hvad kendetegnede blandt andet Den Kolde Krig mellem USA og Sovjetunionen?

A: Det var et våbenkapløb.

B: Det var en militær krig om Arktis.

13. Hvem af følgende personer er en kendt balletkoreograf fra 1800-tallet?

A: Adam Oehlenschläger.

B: Vilhelm Hammershøi.

C: August Bournonville.

14. Hvilken kendt dansker fandt i 1600-tallet ud af at måle lysets hastighed?

A: Niels Bohr.

B: Ole Rømer.

C: H.C. Ørsted.

15. Hvem var statsminister fra 1982-1993?

A: Poul Schlüter.

B: H.C. Hansen.

C: Jens Otto Krag.

16. Hvilken af følgende aviser er ældst?

A: Politiken.

B: Information.

C: Berlingske.

17. Fra hvilket land kom der næsten 240.000 krigsflygtninge til Danmark omkring 2. Verdenskrigs afslutning?

A: Spanien.

B: Rusland.

C: Tyskland.

18. Skal en minister være medlem af Folketinget?

A: Ja.

B: Nej.

19. Hvornår kom Martin Luthers protestantiske ideer til Danmark?

A: I 900-tallet.

B: I 1200-tallet.

C: I 1500-tallet.

20. Hvor mange procent af stemmerne ved et valg skal et parti normalt have for at blive repræsenteret i Folketinget?

A: 2 procent.

B: 4 procent.

C: 6 procent.

21. Hvad erobrede briterne fra Danmark i 1807?

A: Danmarks flåde.

B: De Vestindiske Øer.

C: Den danske del af Nordsøen.

22. I hvilket årti blev den første Lillebæltsbro åbnet?

A: I 1930’erne.

B: I 1960’erne.

C: I 1990’erne.

23. Hvad er en kollektiv overenskomst?

A: En aftale mellem staten, regionerne og kommunerne om fordeling af skatteindtægter.

B: En aftale mellem en fagforening og en arbejdsgiverorganisation om løn- og arbejdsvilkår.

24. Hvad kaldes den bevægelse, hvor bønderne slog sig sammen om at oprette mejerier og brugsforeninger?

A: Græsrodsbevægelsen.

B: Modstandsbevægelsen.

C: Andelsbevægelsen.

25. Hvad skete der efter en afstemning i 1920?

A: Danmark dannede et rigsfællesskab med Grønland og Færøerne.

B: Danmark meldte sig ind i Det Europæiske Fællesskab.

C: Danmark blev genforenet med Sønderjylland.

26. Hvem af følgende personer overtog tronen i 1588 og har blandt andet ladet opføre Rundetårn og Rosenborg Slot i København?

A: Christian 4.

B: Christian 7.

C: Christian 10.

27. Hvad hedder kongefamiliens hjem i København?

A: Marselisborg.

B: Amalienborg.

C: Fredensborg.

28. Hvad skete der i Danmark i 1915?

A: Kvinder fik valgret til Folketinget.

B: Danmark fik sin første kvindelige minister.

29. Hvilken dansk komponist er kendt for blandt andet sine operaer?

A: Kim Larsen.

B: C.V. Jørgensen.

C: Carl Nielsen.

30. Hvilken dansk instruktør vandt en Oscar for filmen Hævnen fra 2010?

A: Susanne Bier.

B: Erik Balling.

C: Bille August.

31. Hvornår fik homoseksuelle ret til at indgå ægteskab med samme retsvirkning som andre borgere?

A: 1953.

B: 1989.

C: 2012.

32. Hvem skrev i 1722 komedien Jeppe på Bjerget?

A: Jens Baggesen.

B: Ludvig Holberg.

C: P.A. Heiberg.

33. Hvad er navnet på den lov Frederik 7. underskrev i 1849?

A: Kongeloven.

B: Øverste Danske Lov.

C: Danmarks Riges Grundlov.

34. Hvem skrev omkring år 1200 værket Gesta Danorum, som anses for at være den første samlede danmarkshistorie?

A: Saxo.

B: Brorson.

C: Grundtvig.

35. Hvem skrev i 1958 romanen Den kroniske uskyld?

A: Klaus Rifbjerg.

B: Karen Blixen.

C: Inger Christensen .

36. Hvad hedder Venstres nye formand?

A: Anders Fogh Rasmussen.

B: Kristian Jensen.

C: Jakob Ellemann-Jensen.

37. Hvor var dronning Margrethe på officielt besøg i september 2019?

A: Slesvig-Holsten.

B: Rusland.

C: USA.

38. Hvem er statsminister i Danmark?

A: Helle Thorning-Schmidt.

B: Mette Frederiksen.

C: Pia Kjærsgaard.

39. Hvad er brexit betegnelsen for?

A: Storbritanniens udtræden af EU.

B: Danmarks afslag på salg af Grønland.

40. Hvilken dansk politiker er i september 2019 blevet genudnævnt som kommissær i EU?

A: Margrethe Vestager.

B: Morten Messerschmidt.

C: Lars Løkke Rasmussen.

Svar: 1B, 2A, 3A, 4A, 5C, 6C, 7B, 8A, 9C, 10C, 11A, 12A, 13C, 14B, 15A, 16C, 17C, 18B, 19C, 20A, 21A, 22A, 23B, 24C, 25C, 26A, 27B, 28A, 29C, 30A, 31C, 32B, 33C, 34A, 35A, 36C, 37A, 38B, 39A, 40A.

Kilder: Udlændinge- og Integrationsministeriet.

/ritzau/

en lille dreng ved et maleri
Helt vildt

Her er han: Verdens yngste kunstner og kun halvandet år gammel

regnen siler ned på et tag og tagrende
Nyheder

Søndag rammer det første skybrud:
Sådan sikrer du dig

mange forsamlet på en bar
Nyheder

Ikonisk bar lukker

Nyheder

Rusland bomber byggemarked

- to dræbt og 33 såret

en pakke medicin
Sundhed

Studie:
Ozempic kan forebygge
kronisk sygdom

OB-fans
Sport

OB rykker ud af Superligaen

lotto kupon
Nyheder

Spille-held i Eurojackpot:

Nye danske millionærer

politiafspærring
Krimi

Ni anholdt efter knivstikkeri

kystlinie
Nyheder

Lort i vandet: 
Her skal du ikke bade

pengesedler og mønter
Nyheder

Børnetøjsfirma er

reddet fra konkurs

brændende bygning
Krimi

Brand i højhus

menneskemængde til koncert
Nyheder

Snart udsolgt

blå blink
Krimi

19-årig mand

stukket i brystet 

to boksere i ringen
Sport

Øretæver i luften:

Pakker flinke-Dina væk

netto - logo
Nyheder

Smutter også fra Priden

portræt mand
Nyheder

Vil give Trump

mundkurv på 

Portræt af Pernille Højmark
Kendte

Pernille Højmark

dolket i ryggen:

Ærgerligt

Rikke Marie Madsen på banen
Sport

Landsholdsspiller

er gravid

Nyheder

Løkke: Israel skal

efterleve FN-dom

Stine Bosse
Nyheder

Vil erstatte

kroner med euro

Nærbillede af en slang
Krimi

88 kongepytonslanger

fundet i hus

Flemming Jensen portræt.
Kendte

Flemming Jensens

kone er indlagt

En hånd imellem flere skunkplanter
Krimi

Tippede politiet om

skjult skunk

laboratorium

Janni Ree og Jackie Navarro med armene om hinanden.
Kendte

Forsidefruer

i åben krig

Nicolai Wammen foran Christiansborg
Nyheder

Wammen finder over

11 nye milliarder

Politiafspærringstape
Krimi

Deprimeret mand

dræbte sin kone med

kniv og håndvægt

en kvinde kigger på fotografen
Kendte

Birgitte Hjort Sørensen
sælger sin liebhaverbolig

en kommuneskilt
Krimi

Korsør-sagen: Søgte på Sorø efterskole dagen efter overfald

billede af politibil
Krimi

Politimand frifundet: Kørte vild udrykning med anholdt

en håndboldsspiller smiler
Kendte

Mikkel Hansen
kan score millioner

en knækket lift
Krimi

Arbejdsulykke:

Mand faldt 20 meter

Nyheder

Dansk universitet dropper kinesiske partnere

et vejskilt
Krimi

Korsør-sagen: 15-årig var bange - havde strips på

et forelsket par
Kendte

Kendt coach

går ind i politik

myg sidder på arm
Sundhed

Sådan behandler du

dine myggestik

en mand smiler
Sport

Her er den:
Malte Eberts nye,

officielle EM-sang

et tog
Nyheder

LIGE NU: Tog holder i vejen og bremser tog til Danmark

beredskab arbejder
Krimi

Mindst 4 døde og 16 såret efter bygningskollaps på Mallorca

et maleri af et søslag.
Helt vildt

Skibsvrag med milliarder i værdi skal hæves

En smilende mand i sort hvid billede
Kendte

Gustav Winckler: Nu er de begge til salg

politi arbejder
Krimi

Politiet efterforsker skud mod bygning

et byskilt
Krimi

Flere anholdte efter groft overfald på 16-årig ved højlys dag

en politiafspærring
Krimi

Pågrebet efter skyderi på Nørrebro

Kong Frederik smiler
Debat

Jes Dorph-Petersen: Slap dog af, Frede!

Prins joachim i jakke og slips
Kongelige

Prins Joachim får job på TV

Krimi

Fire mænd sigtet for økonomisk svindel på Facebook

Krimi

Kvinde hjalp 117 personer med at snyde i skat

Kvinde vinker
Kendte

Britney Spears smider ALT tøjet

Kvinde med diadem
Kongelige

Alexandra til numerolog:

Det hedder hun nu

To politifolk på pressemøde
Krimi

Politiet lover åbenhed i Emilie Meng-sag

Smadret bydel
Nyheder

Tornado dræber fem personer

Cyklist på regnvåd vej
Nyheder

I dag kan der falde en hel måneds regn

bil foran bygning
Biler

Her er årets Brugtbil 2024

Nyheder

Partier i fælles front vil sænke skatten

Politilogo på indgangsdør
Krimi

Drama i brugsen:

13-årig stjæler bold

og sparker ansat

Pengesedler og mønter
Nyheder

Snart kan du søge
tilskud på 27.000 kr.

myg sidder på arm
Dyreliv

Sådan holder 
du myggene væk

politi arbejder
Krimi

Knivstikkeri:

15-årig dræbt 
- 14-årig anholdt

dåser i en skraldespand
Nyheder

Nu kommer der
pant på tyske dåser

en edderkop
Dyreliv

Her er sjælden edderkop set for første gang

en mand kigger på fotografen
Kendte

Lars Ranthe:
- Jeg var pattestiv hver weekend

en træner
Sport

Medier: Chelsea og Manchester United er varme på Thomas Frank

Nyheder

Dramatisk udvikling: Auktion over Elvis' berømte ejendom blokeret

en mand
Nyheder

Briterne skal til parlamentsvalg

kø på motorvej
Krimi

Uheld giver kø

og forlænget rejsetid

en kvinde
Kendte

Dansk influencer
kan score millioner

et villakvarter set fra luften
Nyheder

Disse boligejere straffes med højere renter

brandfolk i aktion
Krimi

Novo Nordisk-brand
er under kontrol

Tegning fra retten
Krimi

Mor hørte sin datter

skrige højt i telefonen

under overfald

Morten Olsen og Patrick Mtiliga
Kendte

Fodbold-legende sætter

millionvilla til salg

Røg på stedet
Krimi

Novo Nordisk brænder

En kvinde ligger i en hospitalsseng
Nyheder

20 personer er på

intensivafdeling

efter turbulens

To betjente på stedet
Krimi

Sådan blev

Korsør-manden

anholdt

Janni Ree med armen om sin mand, Karsten Ree.
Kendte

Karsten Ree

hastet på hospitalet

Sløret tegning af manden fra retten
Krimi

LIVE: Dag 4 i

Kirkerup-sagen

Udrejsecenter Kærhovedsgård
Krimi

25-årig tiltalt -

truet til tavshed

Et medlem af Bandidos set fra ryggen med rygmærke
Krimi

Politiet forbyder

Bandidos

Vildt regnvejr ved et hus
Nyheder

En halv måneds

regn på vej

Janni og Karsten Ree med armene om hinanden.
Kendte

Karsten Ree

er helt færdig