QUIZ: Hvad ved du om Times brogede titel Årets Person?
FILE PHOTO: Obama campaigns for Democrats in Miami Joe Skipper/Reuters
Time Magazin' pris 2018 går til dræbte eller fængslede journalister - heriblandt Jamal Khashoggi.

Det amerikanske nyhedsmagasin Time kårer hvert år Person of the Year - Årets Person.

Titlen dækker over en person, en gruppe, et land, en organisation eller en idé, der har sat et markant præg - positivt eller negativt - på året, der gik.

Årets pris 2018 går tirsdag til afdøde Jamal Khashoggi og andre dræbte og fængslede journalister. Journalisterne omtales i motiveringen som "vogterne" i "krigen mod sandheden".

1. Hvilket år udpegede Time første gang Årets person?

a) 1917.

b) 1927.

c) 1937.

2. Hvilken kvinde var den første til at få tildelt titlen?

a) Angela Merkel, Tysklands kansler.

b) Elisabeth II, dronning af Storbritannien.

c) Wallis Simpson, hertuginde af Windsor.

3. Hvilken gruppe vandt titlen i 2017?

a) Ebola-bekæmpere.

b) MeToo-bevægelsen.

c) Amerikanske forskere.

4. Der har flere gange været kontroversielle modtagere af titlen. Hvem har ikke fået æren af at blive Årets Person?

a) Kim Jong-un.

b) Vladimir Putin.

c) Adolf Hitler.

5. Hvilken ikkemenneskelig genstand har engang været årets vinder?

a) Telefonen.

b) Computeren.

c) Internettet.

6. Time gav et år titlen til "dig" med begrundelsen, at individer har magten i informationssamfundet. Hvilket år?

a) 2002.

b) 2004.

c) 2006.

7. Hvad har et år inspireret Time til at uddele titlen til "demonstranter"?

a) Amerikanske demonstrationer imod skoleskyderier.

b) Ungdomsoprøret.

c) Det arabiske forår.

8. Hvem var den første pave til at modtage titlen?

a) Pave Johannes 23. i 1962.

b) Pave Johannes Paul 2. i 1994.

c) Pave Frans i 2013.

9. Hvor mange gange har Barack Obama vundet titlen?

a) En gang.

b) To gange.

c) Tre gange.

10. Hvad var Times begrundelse for at give prisen til Donald Trump i 2016?

a) Prisen gives altid til nyvalgte præsidenter i USA.

b) Fordi han vil rive den politiske kultur fra hinanden og forme en ny.

c) Fordi han brugte sociale medier på en hidtil uset måde i sin valgkamp.

Svar: 1:b, 2:c, 3:b, 4:a, 5:b, 6:c, 7:c, 8:a, 9:b, 10:b.

Kilder: Time, CBS News.

/ritzau/

/ritzau/