Pytlick skuffet over at gå glip af OL-åbning
Landstræner Jan Pytlick under håndboldkampen Danmark mod Sverige i Scandinavian Open håndboldturneringen i Drammen den 15. Juli 2012. Foto: AP Photo / NTB Scanpix, Anette Karlsen / POLFOTO
Håndboldlandstræner Jan Pytlick mener, at det er ærgerligt, at hans hold ikke kan være med til OL-åbningen.

Håbløst. Sådan karakteriserer håndboldkvindernes landstræner, Jan Pytlick, det faktum, at hans spillere og mange andre atleter ikke kan være med til OL's åbningsceremoni den 27. juli i London.

- Jeg synes ikke, man kan afholde et OL, hvor atleterne ikke er med til åbningen. Jeg synes, det er så håbløst, at det skriger til himlen, men vi kan ikke gøre noget ved det, siger Jan Pytlick.

Det danske kvindehold skal spille sin første kamp ved OL dagen efter åbningsceremonien, og det betyder, at holdet ikke kommer med til åbningen.

Jan Pytlick har forståelse for, at Danmarks Idræts-Forbund ikke vil lade danske atleter deltage i OL-åbningen, hvis de skal i konkurrence dagen efter.

- Jeg forstår godt argumenterne for, at vi ikke kan være med. Men man skulle jo lave et OL på atleternes præmisser, så alle atleter i alle idrætsgrene fik mulighed for at komme med, siger han.

Landstræneren mener, at den internationale olympiske komité (IOC) burde tænke mere på atleterne.

- Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, at man afvikler et OL, hvor nogle ikke kan være med. Men det er nok ikke noget, lille Jan Pytlick kan afgøre - op mod IOC.

- Jeg mener, at det er en stor del af OL at være med til åbningen. Jeg synes, at man går glip af noget. Men når vi skal spille dagen efter, kan jeg sagtens forstå, at vi ikke kan være med, siger han.

Jan Pytlick var selv med til åbningsceremonien ved OL i Sydney i 2000 og i Athen i 2004, hvor de danske håndboldkvinder vandt guld ved begge lejligheder.

/ritzau/