Professor tager Barrosos advarsel med sindsro

Hvis José Manuel Barroso havde haft et problem med Danmark, så ville han ikke sende brev til alle, siger EU-professor.
José Manuel Barroso har i dag gjort Pia Kjærsgaard vred med sin advarsel. Men det er der ikke nogen grund til, mener ekspert.
José Manuel Barroso har i dag gjort Pia Kjærsgaard vred med sin advarsel. Men det er der ikke nogen grund til, mener ekspert. Foto: AP/YVES LOGGHE / POLFOTO

EU-professor ved Københavns Universitet Peter Nedergaard mener ikke, at man skal overdrive betydningen af et brev, der er sendt ud til samtlige medlemslande.

Medier og diplomater i Bruxelles mener ellers, at kommissionsformandens advarselsbrev i virkeligheden havde indirekte adresse til den danske regering.

"Kommissionen sender masser af breve ud," siger Peter Nedergaard til Newspaq, "Hvis Barroso havde haft et problem med Danmark, så havde han sendt et brev specifikt til Danmark".

Han understreger, at Kommissionen er sat i verden for netop at overvåge, at medlemslandene rent faktisk overholder den lovgivning, de vedtager - herunder Schengens regler om fri bevægelighed.

"Det er altså ikke en fremmed magt, der sender de her breve til os. Det er en instans, som vi selv har besluttet skal være der," siger EU-professoren til Pia Kjærsgaards bemærkning om, at José Manuel Barroso med brevet blot er ude på at øge sin magt.

Peter Nedergaards vurdering er, at Schengen samarbejdet ikke er i fare for at blive rullet tilbage.

"Men den lander nok på, at man laver en mere intensiv toldkontrol, og det er jo tilladt ifølge Schengen reglerne" forventer professoren.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.