Prisvinder: Oscar løser ikke problemet

Skuespillerinden Viola Davis mener ikke, at Oscar-uddelingen er problemet, det er Hollywood, den er gal med.
Skuespillerinden Viola Davis modtog en Emmy-pris for sin hovedrolle i serien "How to Get Away With Murder" i september.
Skuespillerinden Viola Davis modtog en Emmy-pris for sin hovedrolle i serien "How to Get Away With Murder" i september. Foto: Jordan Strauss/JORDAN STRAUSS/INVISION/AP

De seneste uger har der været næsten lige så meget fokus på spændingerne som selve spændingen op til årets store Oscar-uddeling.

I går tog Oscar-præsidenten konsekvensen af kritik af, at alle de nominerede skuespillere er hvide, og ændrede reglerne for at sidde i Oscar-akademiet.

Men spørger man den prisvindende skuespillerinde Viola Davis, er Oscar-uddelingen kun et symptom på et større problem i branchen, hvor hvide instruktører hyrer hvide stjerneskuespillere til deres film uden at tænke i andre muligheder.

- Problemet er ikke Oscar-uddelingen, problemet er hele måden, der bliver lavet film på i Hollywood, siger "How to Get Away With Murder"-skuespillerinden til underholdningsmediet Entertainment Tonight.

I en pressemeddelelse meddelte akademiet, som uddeler de prestigefulde Oscar-statuetter, at der skal ske en total omstrukturering af akademiet, som fremadrettet skal sikre mere mangfoldighed.

Men Viola Davis mener, at problemet stikker meget dybere end uddelingen, og derfor kan en udskiftning i akademiet ikke løse det.

- Man kan ændre akademiet, men hvis der ikke bliver produceret nogle sorte film, hvad er der så at stemme på?, spørger hun retorisk.

- Problemet er ikke engang vores løn. Man kunne sikkert samle alle de sorte A-liste skuespillerinder, og så ville de ikke engang tjene, hvad der svarer til én hvid A-liste skuespillerinde i en film, raser den 50-årige skuespillerinde, som selv har været nomineret til en Oscar to gange.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.