Når prinsesse Marie optræder offentligt, bliver der ofte serveret fornemme middage for hende.
Men torsdag den 18. januar slår prinsessen selv dørene op til privaten i Klampenborg og inviterer en flok skolebørn indenfor. Her skal de sammen lave mad i den nordsjællandske bolig.
Baggrunden for besøget er at sætte fokus på madspild, og hvordan man selv kan bekæmpe det i det daglige. Initiativet er en del af prinsessens protektorat for Copenhagen Cooking & Food Festival.
Og det er bestemt ikke det eneste prinsessen gør for at sætte fokus på kampen mod madspild.
8. januar er prinsessen i Washington i USA, hvor hun deltager i møder hos World Ressource Institute, som arbejder på løsninger til at reducere madspild og forbrugsproblemer.
Også i hjemmet på Emiliekildevej står det emne højt på dagsordenen.
Prinsessen har tidligere fortalt, at hun taler med sine børn, prins Henrik og prinsesse Athena, om madspild. Hun afslørede også dengang, at der er en forventning til børnene om, at de spiser op.
- Jeg har altid været opmærksom på madspild. Sådan blev jeg opdraget. Jeg er opvokset i 80'erne, hvor sultkatastrofen ramte Etiopien. Også i Frankrig var vi meget chokerede, fortalte prinsesse Marie i en video fra Samvirke i forbindelse med World Food Summit 2017 i august.
- Det var et emne, vi ofte diskuterede hjemme og i skolen. Derfor er jeg meget engageret i dag, og jeg håber, at jeg kan inspirere jer til det samme, tilføjede hun i videoen.
Prinsessen var i samme forbindelse redaktør på Samvirkes Instagram-profil, hvor danskerne kunne være med ved spisebordet, når prinsessen smurte madpakker til sine børn.
/ritzau/