Prinsen i kviksand
"We are not amused..." Dronning Elizabeth hader, når kongehuset kommer i det offentlige søgelys – og det hjælper slet ikke på det, at sønnike har været i en sexskandale. (Foto: Scanpix)
Den engelske prins Andrew får slag for sin optræden på tv.

Den britiske prins Andrew er inde i sit livs stormvejr. "Randy Andy" (Liderlige Andrew), som hans kæle/øgenavn var som ung bliver kritiseret i alle medier og fra royale eksperters side efter sit første interview om forholdet til den afdøde finansmand Jeffrey Epstein.

Finansmanden stod anklaget for menneskehandel og overgreb mod adskillige mindreårige piger, da han i august angiveligt hængte sig selv i sin celle. Lørdag aften gik prinsen på tv og overfor BBC åbnede han op for sin rolle i den pikante sag.

Og det er dette interview, som mange mener, han aldrig skulle have foretaget, betragtes som katastrofalt. Både for ham og for kongehuset.

Mangel på empati

De mener, at prins Andrews forklaringer viser mangel på dømmekraft, og derudover viser hans udtalelser ikke empati over for finansmanden Jeffrey Epsteins ofre, lyder det.

Et af de centrale spørgsmål i sagen drejer sig om kvinden Virginia Giuffre. Et billede fra 2001 af prinsen viser ham med armen rundt om den dengang unge pige.

Hun hævder, at hun som 17-årig blev holdt som sexslave af Epstein og tvunget til samleje med blandt andre prins Andrew. Men det afviser prinsen i interviewet med BBC.

– Jeg kan ikke huske, at jeg har mødt denne kvinde, overhovedet ikke, siger prins Andrew i interviewet. Til gengæld husker han tydeligt, at lige den aften han skulle have mødt hende, så var han hjemme med sin familie i England efter at have besøgt en  Pizza Express-restaurant.

En mand i kviksand

Interviewet skulle have sat en stopper for de fortsatte historier om prinsen og Epstein. Men imagekonsulenten Mark Borkowski mener, at prins Andrew var på glatis.

Borkowski siger, at det var "som at se en mand i kviksand", og at han "aldrig før har set noget så katastrofalt". Den britiske prins forklarer også i interviewet, at forholdet til Epstein åbnede muligheder for ham, da han var ved at forlade flåden.

Han uddyber, at han overnattede i Epsteins hjem i New York - selv efter at finansmanden var blevet dømt i en rufferisag i 2008 – fordi "det var et bekvemt sted at overnatte". Og det kommer fra en feteret stenrig prins, som uden problemer kunne have booket sig ind på de bedste og dyreste hoteller i metropolen.

En af forklaringerne lød sådan: – Men på det tidspunkt følte jeg også, at det var det mest hæderlige og rigtige at gøre, og jeg indrømmer fuldt ud, at min dømmekraft sandsynligvis var farvet af min tendens til at være for hæderlig, men det er nok bare, sådan det er, sagde prins Andrew.

"Han skulle aldrig ha' gået på tv", mener mange eksperter. Scanpix

Bekymringer hos familien

Kilder i kongefamilien fortæller til Sunday Times, at interviewet har skabt alvorlige bekymringer på Buckingham Palace.

Peter Hunt, en tidligere royal reporter for BBC, kalder interviewet for "den seneste indikation på de tiltagende dårligdomme, der præger kongefamilien". Prins Andrew er nummer otte i tronfølgen.

 

via Listen To News