Prins Joachim om royal juleaften: Et rigtigt gedemarked
Mon ikke, de også er glade i aften, hvor en hyggelig familiefest venter? Polfoto (arkivfoto)
Dronningen samler i aften over 40 familiemedlemmer på Fredensborg Slot.

Der brases, steges, koges og smages til i køkkenet på Fredensborg Slot i Nordsjælland i disse timer.

Om kort tid danner slottet nemlig ramme om en royal juleaften af de HELT store.

For første gang siden 2006 er hele den kongelige familie nemlig samlet for at fejre jul på Fredensborg Slot, og det bliver en rekordstor juleaften med mindst 40 kongelige familiemedlemmer samlet omkring middagsbordet, skriver bt.dk.

Dronning Margrethe og prinsgemalen er værter for arrangementet, og blandt gæsterne er kronprinsparret Frederik og Mary og deres fire børn, som ifølge billedbladet.dk ankom til slottet i går, lillejuleaften.

Det samme gjorde prinsesse Benedikte og hendes familie, skriver billedbladet.dk.

Dronning Anne-Marie og familie skal også sidde med til bords. De eneste, der har meldt afbud, er højgravide prisesse Nathalie og hendes mand samt deres søn Konstantin.

Gaver åbnes ikke på én gang

Med i aften er også prins Joachim og prinsesse Marie og deres børn, Athena og Henrik. Om Joachims store sønner, prins Nikolai og prins Felix, kommer, er uvist - men gør de det, venter der dem en rigtig sjov aften. Prins Joachim har overfor Billed Bladet kaldt den for 'et rigtigt gedemarked.'

- Det bliver fantastisk og rigtig sjovt, men det bliver nok også … bogstavelig talt en 'ener', har han sagt i et interview med bladet, hvor han dog beroligende fortæller, at samtlige gæster skam ikke pakker gaverne op på én gang.

- Det skal være stille og roligt, og gavestrømmen skal reduceres. Ikke mindst af praktiske grunde.

Årsagen til, at kongefamilien i år holder jul på Fredensborg Slot er ifølge Billed Bladet, at Amalienborg er under ombygning med nyt tag.

Da der er rigtig god plads på Fredensborg, blev der lagt en føler ud hos familien, som da mente, at det var en en rigtig god idé med en stor fælles jul i år.

De kongeliges julemiddag består som altid af risengrød med en mandel, gås og engelsk julekage til dessert. I morgen er det kronprins Frederik og Marys tur til at invitere alle over i julehygge i Kancellihuset, hvor familien holder til i højtiden, og efter et par dages jul på slottet siger alle farvel 3. juledag.