Kæmpe royal julefrokost hos Frederik og Mary
Der var gang i den i dag hos Frederik og hans viv. Her ses parret ved en tidligere jul - hvor prins Christian stadigvæk var en lille gut. Polfoto (arkiv)
Den kongelige storfamilie brugte første juledag på Fredensborg, hvor kronprinsparret inviterede på frokost i Kancellihuset.

Fredensborg Slot i Nordsjælland danner ramme om et stort royalt ryk ind i disse dage. Op mod 40 kongelige fejrer julen sammen hos dronning Margrethe og prins Henrik.

Første juledag stod den på julefrokost for den royale storfamilie. Og nu var det kronprinsparret, der inviteret til kalas i den del af slottet, der hedder Kancellihuset.

Her bor Frederik og Mary med deres fire børn Christian, Isabella, Vincent og Josephine i juledagene. Billedbladet.dk kan berettet, at Frederik, Mary og børn efter en gang fællesfotografering med de andre kongelige på slottet klokken ca. 12 skyndte hjem til Kancellihuset for gøre klar til julefrokost og tage imod deres mange kongelige familiemedlemmer.

Ti minutter efter Mary og Frederik med børnene var ankommet til Kancellihuset, gjorde gæstener deres entre. Blandt andet kom prinsesse Marie, prins Joachim, priserne Felix, Nikolai og Henrik samt lille prinsesse Athena. Også dronning Margrethe og hendes søstre Benedikte og Anne-Marie var med til arrangementet. Dronningen kom standsmæssigt kørende til festen i golfvogn sammen med kong Konstantin.

Og som rosinen i pølseenden kom prins Henrik glad spadserende. Han gav sig god tid til at vinke til de mange lokale, som gik tur ved slottet.