Prins Henrik forlod julehøjmesse
Efter julen i Jylland tager dronning Margrethe og prins Henrik til Fredensborg Slot, hvorfra dronningen også skal holde nytårstale. Foto: Scanpix/arkiv
1. juledag var regentparret til højmesse i Aarhus Domkirke.

Mens kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er draget på jule-solferie i Australien, holder dronning Margrethe og prins Henrik jul på Marselisborg Slot sammen med prins Joachim og prinsesse Marie og de to mindste børnebørn, prins Henrik og prinsesse Athena.

Samtidig er prinsesse Maries mor Francoise Grassiot og hendes mand Christian også med til jul på slottet ved Aarhus.

Torsdag aften var de til julegudstjeneste i Aarhus Domkirke, og fredag morgen klokken 10 mødte de igen op til højmesse ved domprovst Poul Henning Bartholin.

Undervejs sang Aarhus Domkirkes Kantori til de valgte salmer, men det var ikke alt skønsang prins Henrik og de to mindste kunne nyde.

Midt under den halvanden time lange højmesse forlod prinsgemalen nemlig kirken sammen med de to mindste børnebørn og de franske gæster.

Det skriver Billed-Bladet.

Ugebladet fortæller dog ikke, hvad årsagen var.

Dermed var kun dronning Margrethe, prins Joachim og prinsesse Marie tilstede, da kirkens menighed gik til alters.

Efter julen i Jylland tager dronning Margrethe og prins Henrik til Fredensborg Slot, hvorfra dronningen også skal holde nytårstale.

Nytårstalen holdes ellers traditionelt fra Dronningens modtagelsesværelse i Christian IX's Palæ på Amalienborg, men i år taler hun fra Fredensborg, hvor Regentparret har residens på grund af renoveringen af taget på Christian IX's Palæ.