Prins gider ikke bleerne
Prins Charles nøjes med de mindre ildelugtende aspekter af børneopdragelsen. Foto: Unger Anthon/Polfoto
Prins Charles erkender, at han ikke tager "en for holdet", når hans børnebørn skal have skiftet bleer.

Der er visse sure pligter, der skal ordnes, uanset om man har blåt blod i årene eller kommer fra mere beskedne kår. Øverst på listen står nok bleskifte, der er en beskidt affære for både prinser og den almindelige pøbel, men der er dog den afgørende forskel, at førstnævnte kan sende tjansen videre.

Det privilegium har prins Charles gjort flittig brug af, for selv om han tilbringer meget tid sammen med børnebørnene prins George og prinsesse Charlotte har han aldrig selv påtaget sig opgaven med at skifte bleer.

Det afslører han i dokumentaren "When Ant and Dec Met the Prince: 40 Years of the Prince's Trust", der er filmet af komikerparret Anthony McPartlin og Declan Donnelly, som har fulgt tronfølgeren tæt i 12 måneder.

67-årige Charles anerkender dog, at rollerne snart kan være vendt på hovedet, og at det bliver ham, der får brug for hjælp i sin alderdom. Han siger nemlig, at han er taknemmelig for, "at de (børnene, red.) kan se efter ham, når han begynder at vakle rundt".

Det er ikke første gang, at dokumentaren, der har premiere den 4. januar, afslører sider af prins Charles, som man i mindre grad forbinder med en rigtig britisk gentleman. I filmen fortæller prinserne William og Harry også, at Charles har en tendens til at grine på tidspunkter, der er tåkrummende pinlige for de to.

/ritzau/FOKUS