Pressen blev bedt om at gå
De unge vil gerne have fred til at tænke over deres nye hus. Derfor blev både fotografer og journalister bedt om at forlade de besatte hus lørdag aften.

Skrevet af Kaare Sørensen og Sara Schlüter
kaso@avisen.dk | sasc@dny.dk

Hvad skal det nye hus bruges til?

Det vil de unge på et fællesmøde på Dortheavej diskutere søndag – og det bliver uden pressens indblanding, fortalte to presserepræsentanter efter et improviseret pressemøde lørdag aften.

»Vi gerne have lidt tid til at tale sammen - uden at det kommer ud til alle mulige,« sagde Anna Sørensen til Nyhedsavisen.

Hun er sammen med Mads Clausen presserepræsentanter for Initiativet For Flere Ungdomshuse. Og har – i modsætning til Ungdomshusets pressefolk - ikke noget problem med at oplyse sit efternavn.

’Villa Villekulla’ – som de unge har døbt bygningen på Dortheavej – skal være et åbent sted for alle, der kan acceptere de samme krav som i Ungdomshuset på Jagtvej 69. Det vil sige ja til forskellighed og nej til sexisme, racister og intolerance overfor homoseksuelle.

Alle er i princippet velkomne, hedder det.

»Det er klart, at hvis der kommer nogle, og siger, at de vil tjene penge på at åbne en bar, så ryger de ud. Det er klart,« siger Mads Clausen, der på pressemødet beredvilligt svarede på alle spørgsmål.

I slutningen af mødet fortalte de unge let forsigtigt, at de gerne ville have fotograferne ud af bygningen. Og helst med det samme.

»Der er nogle, der gerne vil kunne være med herinde, uden at de bliver genkendt. Og derfor må I forstå, at I ikke kan være her,« lød forklaringen. Billeder fra huset vil blive lagt ud på en hjemmeside, som pressen så har mulighed for at benytte.

Få minutter senere blev forbudet udvidet med journalister, der også fik besked på at forlade huset.

Nyhedsavisen og Nyhedsbureauet DNY fik dog lov til en rundvisning på de forskellige etager, inden vi blev ført ud gennem kælderen oplyst af stearinlys, lommelygter og mobiltelefoner.