Præst: Kirken smider penge væk på kunst
Kunst og finkultur til de ressourcestærke, men ingen penge til det sociale arbejde. Fynsk præst langer ud efter Folkekirken. Foto: Colourbox
Folkekirken bruger for mange penge på kunst og anden finkultur, men glemmer den sociale indsats, det mener Odense-præst.

Den danske folkekirke bruger pengene på at pynte på væggene med dyr finkultur. Det koster på den sociale front, hvor pengene er små.

Så skarp er kritikken fra Peder Thyssen, der er præst ved Odense Domkirke.

Han er træt af, at strygerkoncerter, malerier og hovski-snovski kunst suger på folkekirkens budget.

"Alt for længe har kirken haft fokus på sjælen frem for legemet. Men vi bør påtage os det ansvar, som kristendommen står for og tage os af dem i nød.," siger Peder Thyssen til Fyens.dk.

Det synspunkt stemmer overens med en undersøgelse Kristeligt Dagblad har foretaget. Den viser, at halvdelen af landets præster mener, at kirken bruger for mange penge på finkultur fremfor socialt arbejde.

"Jeg glæder mig over, at der kommer fokus på dette her. Der er et meget meget stort behov for, at kirken prioriterer anderledes, end den gør nu. Der er alt for mange derude, der bliver klemt," siger Peder Thyssen til Fyens.dk.

Han siger, at det er sognene, der skal sætte fokus på at omprioritere budgetterne.

Kilde: Fyens.dk