Blogindlæg "Det rene vås": Poul Erik Skov revser Liberal Alliance, Enhedslisten og DF
"Med vanlig sans for et distanceret forhold til virkeligheden tumler DF og Enhedslisten rundt i stemmefiskeri i romantiserede virkelighedsfjerne billeder om, hvad UK’s farvel til EU kan betyde, også for os i Danmark."

Tidligere Forbundsformand for 3F og SID, bestyrelsesformand forArbejdernes Landsbank og Pension Danmark. Dertil kommer række andre tillidshverv i fagbevægelsen igennem mere end 35 år.

Med vanlig sans for et distanceret forhold til virkeligheden tumler DF og Enhedslisten rundt i stemmefiskeri i romantiserede virkelighedsfjerne billeder om, hvad UK’s farvel til EU kan betyde, også for os i Danmark.

Enhedslistens kompas sætter en falsk kurs imod etableringen af et andet- udefineret - samarbejde mellem Europas lande. Til gavn for lønmodtagerne forstås, og for at knægte de fæle virksomheder og aktieejerne, der udnytter arbejderne på det groveste. På overfladen en sympatisk tanke, men i realiteten det rene vås. England, der netop har stemt og besluttet sig for uafhængighed – ”vi har taget vort land tilbage” – har da ingen, overhovedet ingen, interesser i at indgå nogen aftale med os. Hvorfor skulle de dog indgå en aftale med os, der ikke ville kunne give dem en my benefit af de fordele, de havde i EU.

DE ØVRIGE LANDE I EU har overhovedet ingen interesser i at forlade EU. Så hvad er det lige for et blålys, der står og blinker på Enhedslistens parkeringsplads. Et blålys, hvor også de tidligere kommunister i Enhedslisten (der burde vide bedre) i samdrægtighed med Liberal Alliance - kapitalens forlængede arm på Christiansborg - og det racistiske Dansk Folkeparti argumenterer for en udmeldelse af EU, uden at have et eneste konkret bud på hvad det skal føre til, og hvad strategien er. Det er pauvert og det er ynkeligt. Men jeg har noteret mig, at Putin har udtalt, at han ser fordele ved et svækket EU!!!!

Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er lige så luftige og ukonkrete på deres strategier, såfremt det lykkes for dem at få en folkeafstemning sat i værk og Danmark meldt ud af EU.

SER MAN PÅ LIBERAL ALLIANCES HISTORIE, så er de naturligvis modstandere af reguleringer af kapitalen/Banker/Finanssektor. Al den stund at Saxo Bank også er forudsætningen for Liberal Alliances eksistens, undrer det jo ikke, at dette parti, efter min opfattelse, kører i en snor efter Saxo Banks overordnede synspunkter.

Dansk Folkeparti er også i denne sag ude i et stemmefiskeri, med så grove fordrejninger og fortielser i deres argumentation, at det skriger til himmelen. De siger på den ene side, at de ikke i første omgang vil have, at Danmark skal have en folkeafstemning om at melde os ud, men på den anden side stiller de krav, der er uforenelige med det medlemskab, vi har sagt ja til. Og lægger så op til, at det vil være de andre, der vil smide os ud nu, når vi ikke vil stå ved det, vi har nikket til i EU. 

FØLGER MAN LIDT MED på de sociale medier, netavisernes debatfora og andre steder, hvor folk ytre sig om EU, er det generelle billede, at den brede befolkning ikke har særlig stor viden om temaet EU. Hvilke fordele har vi haft, hvad betyder det for vor økonomi, hvad betyder det for beskæftigelsen i Danmark, hvad betyder det for vore rettigheder, for miljøet, ligestilling osv.

Det stemmehav fisker DF i – og med bomtrawl. Uden hensyn til andet end af få nettet fyldt af folk, der sympatiserer med deres opfattelser om EU. At det så er fordrejninger og fejlagtige konklusioner og mangler om, hvad vi har haft af fordele i EU, udebliver i DF’s akvarium.

Men så bliver det jo også kompliceret, og virkelighedens komplekse problemstillinger giver ikke tilhængere. Så kan folk jo ikke forføres.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News