Postbude brækker arme og ben i sneen
Postbudene falder og slår sig, fordi kunderne ikke rydder foran døren. 700 er kommet til skade. (Foto: Foto: Torben Ager / Scanpix)
Vintervejret betyder postbude med brækkede knogler og blå mærker. Hundreder er kommet til skade, fordi danskerne tøver med at rydde for sne.

I sne og slud skal posten ud. Men de voldsomme snemængder giver også masser af faldskader blandt postbudene.

Siden november har Post Danmark fået registreret 700 faldskader - de 250 så alvorlige, at budene efterfølgende har måttet melde sig syge.

Særligt i det sydlige Danmark, hvor der er faldet mest sne, har budene fået Kong Vinters straf at føle.

"Brækkede arme, forstuvede fødder, faldskader med blå mærker og ømhed. Vi har haft det hele," fortæller Louis Lindholm, områdechef for postområderne Fyn og Sydjylland til Newspaq.

Ofte sker ulykkerne fordi, danskerne ikke er gode nok til at fjerne sneen.

"I et vist omfang sker ulykkerne fordi, der ikke er ryddet eller saltet. Men generelt er det også en farlig årstid," siger Louis Lindholm.

Derfor opfordrer Post Danmark også budene til at skrive ned, når kunderne ikke har fået saltet foran døren eller fået sneskovlen skal ud af skuret.

"Postomdelerne er deres egne sikkerhedsrepræsentanter, når de færdes derude. De har pligt til at give os besked om det, så vi kan tage fat i beboerne og få dem til at fjerne sne og is," siger Louis Lindholm.

Men Post Danmark har også selv måttet finde alternativer, så omdelerne kan stå fast på gader og stræder.

I år mange benyttet sig af såler med pigge ude på deres ruter.

"Vi har nogle såler, som kan sidde under skoene. Og det virker ganske glimrende. Men helst vil vi jo have, at ser bliver saltet og skrabet fri for sne," siger Louis Lindholm.

via Listen To News