Portugal kan få brug for flere penge
Også Portugal har været ramt af demonstrationer i kølvandet på de økonomiske stramninger. Foto: AP Photo/ Francisco Seco / POLFOTO
Det sydeuropæiske land kan måske få behov for yderligere 20-25 millioner kroner udover de 78 millioner, landet allerede har lånt.

Portugal kan få brug for yderligere 20-25 millioner euro eller op mod 187 millioner kroner

Landet har allerede tidligere modtaget et kriselån på 78 millioner euro fra EU og IMF - Den Internationale Valutafond, men nu kan det måske vise sig ikke at være nok.

"Der er en risiko for, at 78 millioner euro ikke vil være tilstrækkeligt. Der kan komme til at mangle 20 til 25 milliarder euro," sagde Carlos Pina ved en konference.

Carlos Pina var som finansminister i den daværende socialistiske regering i Lissabon med til at forhandle EU-lånet på plads, men han advarer altså nu om, at det måske ikke er stort nok.

Flere økonomer har også været ude og sige, at Portugals lån kan vise sig ikke at være stort nok, og at landet kan få brug for flere penge.

Problemet er at offentlige virksomheder har en meget stor gæld, som de har svært ved at komme af med.

Pina sagde, at lånet var forhandlet "på forventning om, at de offentlige virksomheder ville have adgang til markederne. Hvis det ikke er tilfældet vil situationen ændre sig."