Administration 

Portræt: En fuckfinger til Gud, pop og middelmådighed

AppleMark

De omsætter for flere millioner kroner t-shirts, men deres pladesalg er langt fra Top 20. Danske Rock Hard Power Spray er klar med en ny musikalsk fuckfinger.

Hvis du ikke kender deres energiske form for punket pikrock, så kender du nok deres t-shirt, der i store fede typer lader omverdenen vide, at ROCK HARD POWER SPRAY ikke længere bare er navnet på en potent sprøjte til mandens nedre regioner.

Rock Hard Power Spray er nu også et solidt dansk rock n roll-varemærke, der sidste år var den mest solgte enhed i stormagasinet Illum. Som påklædning, forstås.

Faktisk har de odenseanske ungersvende omsat for tre millioner kroner t-shirts, mens deres salg af forrige års pladedebut Commerciel Suicide kun solgte cirka 5000 eksemplarer.

Måske fordi bandet Rock Hard Power Spray forstår at pakke sin musik så smart ind.

For det er salget af t-shirts, der understøtter, at kvartetten kan indlemme selv den mest afsidesliggende flække på endnu en tour udi riget, velvidende at den i lang tid (sammen med barpersonalet) udgjorde flertallet, når kun en halv snes provins-punkere dukkede op.

En markedsføring, der nu har vendt de tider, hvor der eksempelvis i Esbjerg kun stod to gæve gutter parat, når Rock Hard Power Spray fyrede op under koklokke og power-chords. Til gengæld formåede de to at stagedive med hinanden (springe ned fra scenen udover publikum for så at blive grebet, red.).

I Kina trak det danske hardrock-orkester til gengæld hele 10.000 slamdance-lystne rebeller, da det sidste forår besøgte Beijings svar på Woodstock. Nyhedsavisen var med, og ifølge forsanger Mattias Hundebøll var turen til Kinamandens land modsætningsfyldt.

- Det er et fucking paradoks, at ens belønning for sådan en tour her er et fucking plastickort til en hoteldør, hvor man så fyrer den af i tre uger med bajer, sprut og knald på. Men når man kommer hjem, så skylder man stadig 100.000 i banken. Og så kan jeg ellers gå ned ad Strøget og møde de første 10 mennesker med vores t-shirts på. Og i går var der 20.000 mennesker, der hoppede rundt til os, men om en uge, så står jeg igen og serverer øl til Mikael Simpson, lød det fra den tatoverede forsanger, der dengang arbejdede på en smart café i Kbh. K.

Fuck myterne

Nærværende skribent fulgte dem tæt i to uger i Kina for at forstå, hvorfor de gad forsøge at leve den drøm ud, som så mange andre falder igennem på. For at regne ud, hvad deres rock n roll-attituder helt ærligt gik ud på, når de dybest set ikke kunne leve af at spille for galleriet. Var skandale-rygterne mest af alt en stor, fed selviscenesættelse?

Ikke rigtig, for det mest skandaløse, drengene foretog sig i Kina, var, da guitarist Frederik Valentin nonchalant kastede sin kridhvide hotel-badekåbe i den blå svømmepøl. Herefter stod personalet på den anden ende for at lægge efterladenskabet i en vandtæt pose og aflevere det ved den rigtige dør ud af 800 mulige.

Med andre ord – hvis drengene skejer ud, så gør de det i hvert fald ikke, mens pressen officielt kigger på.

Eller som bassist Ask Fogh gerne udtrykker det:

- Rock n roll er at gøre, hvad der passer én. Men vi er ikke rock n roll for at pleje vores image. Vi er skide ligeglade med myterne, og hvordan vi fremstår. Og det er i øvrigt det mest rock n roll, vi nogensinde har sagt.

Gud i hovedet

Det kan altså godt være, at Rock Hard Power Spray efter en ordentlig omgang backstage-hærg (som reaktion på dårlig spillestedsservice) er bandlyst på Voxhall i Århus, men det er faktisk ikke rigtig rock n roll for dem. For bandet handler det om at være i kontrol, ikke ude af kontrol.

Som da jeg i sidste uge møder dem igen, mens de står og ruller tusindvis af plakater sammen til de såkaldte streetteams, der sørger for at plastre landets gymnasier og ledige plakatstandere til med pr-materiale. Det er det mest rock n roll, de længe har gjort, påstår de.

Ligesom med musikken. At de selv har produceret to energisk strittende pikrock-plader (ja, det hedder genren altså i fagsprog), handler for dem om at selvgjort er velgjort. Ligesom retten til at skabe sit eget omdømme.

- De er det fortrængtes tilbagekomst i en negativ form, påstår Frederik Valentin med henvisning til intro-nummeret på Trigger Nation . Han har engang studeret filosofi, men ved også noget om dybdepsykologiens fader, Freud, som han gerne kombinerer med Nietzsches mantra om at være fri til selv at skabe nye værdier i sit eget liv.

- Dét hele pladen handler om, bliver sagt med ordene Eyes can t see/ Pop is dead/ I found God in my head .

Og hvad betyder det så?

- At det populære er dødt. At Gud er lige herinde, siger guitaristen og peger under sit lange, uredte hår.

- Man skal give slip, og så fuck alt det andet. Gi Gud fingeren, gi populærkulturen fingeren og sig til folk: Nu må I sgu gå mere i dybden . Guiden til, hvordan du lever dit liv, ligger inde i dig selv, det er det vores musik handler om. Fordi Gud er inde i dig selv. Bottomline.

Død over X Factor

At det fortrængte kommer tilbage i en negativ form, betyder at Rock Hard Power Spray gerne kommer med en knytnæve lige i ansigtet, som de gerne formulerer det.

- Vi har lavet den bedste rockplade i Danmark nogensinde, lyder det samstemmende i et fælles angreb på det Mattias Hundebøll kalder dansk middelmådighed .

- Vi er bandet, der ikke er bange for at sige, at Kashmir var fede engang, men nu er røvsyge live. Eller at selvom Martin fra X Factor har danmarks-rekord i den mest downloadede sang, så er den single det værste lort. X Factor er blevet et nyt ord for talentløshed. At vinde X Factor kan jo sidestilles med at vinde DM i luftguitar eller DM i karaoke, mener han.

- Giv mig 10 minutter, så kan jeg lave noget, der hitter, men det er ikke det, rock n roll drejer sig om, supplerer Frederik Valentin uden at blinke.

Nogle vil nok kalde jer lidt blærerøvsagtige?

- Jeg synes ikke, vi er blærerøvsagtige. Der udkommer så meget lort i Danmark. 99,999 procent af det stinker. Og jeg ved, jeg er fucking hård til at lave musik.

- Jep, og den danske rockbranche er det mest indspiste lort, opsummerer Mattias Hundebøll.

- Selv D.A.D. har fået villa, Volvo og vovse. Sidste år blev Mikael Simpson nomineret som Årets Rockudgivelse Prøv at høre: Det er jo IKKE rock . Nephew er sgu da heller ikke rock i min bog. Vi er rock. Men vi får først en ærespris om 20 år, for først dér har folk fattet os.

Indtil da kan Hard Rock Power Spray fryde sig over, at deres t-shirts allerede nu har skrevet historie.

faktaboks

Ifølge bandets MySpace-profil er Rock Hard Power Spray fire drenge fra Odense, der i bar mave og skiderstil, leverer og onanerer for musikken .

Engang hed de Veto, men det navn er nu overtaget af et andet ungt og populært orkester.

Til daglig er trommeslager Simon Andersen med egne ord tyndpladekirurg, altså pladesmed på Lindø-værftet, hvor han bygger containerskibe til Mærsk. Bassist Ask Fogh er tidligere skorstensfejer, men er nu i lære som lokofører hos DSB. Guitaristerne Mattias Hundebøll og Frederik Valentin forsøger at leve af musik og småjobs.

Bandet blev for første gang kendt, da det i 2005 gav koncert i Odense, hvor der blev indspillet en pornofilm live, hvilket endte på Ekstra Bladets forside. Filmen er nu i distribution i mere end ti lande.

Samme år vandt de verdens største musikkonkurrence, Emergenza. Året efter udkom de med debuten Commercial Suicide , og tog på en større Europa-turné som opvarmning for Bloodhound Gang.

Det nye album Trigger Nation udkom i mandags med rosende anmeldelser. Sangen Las Putas Revinu kan i øvrigt med - med lidt omvendt ordstilling - oversættes til Luderne fra Universal - en hilsen til bandets tidligere pladeselskab.

Folk går i sjoskende regn på et torv
BREAKING

DMI advarer:

Skybrud og farligt vejr

Et par kysser
Kendte

Jennifer og Ben:

Vi er kærester

Kendte

Ottesen i tårer: 

Karrieren forbi

En kniv på en træ-baggrund
Krimi

Ung mand stukket med kniv på Amager

en mørk mand med solbriller
Kendte

R. Kelly:

Nye beskyldninger om sex med teenagedreng

Kronprinsparret i skjorter med store smil
Kongelige

Kronprinsfamilien på ferie

Nyheder

Uroligheder i store franske byer

en bil flyver gennem luften
Helt vildt

Vild video:

Bil flyver gennem luften

en beskærersaks på en træstamme
Livsstil

Beskær dine træer lige nu

En smadret hvid bil
Krimi

Alvorlig ulykke med fastklemte 

Janni og Karsten
Kendte

Janni og Karsten:

Folk tigger om penge

Britney
Kendte

Midt i retssag:

Britney smider toppen

Krimi

Svensk politi:

116 sager om stenkast

Kongeskibet i rum sø
Kongelige

Kongeskibet er igen klar til dronningen

OL
Sport

OL-surfere jubler:

Tyfon nærmer sig Tokyo

vild med dans
Kendte

Afsløring:

Hun skal være med i Vild med dans

test
Nyheder

Professor: Test af skolebørn dyrt og svært

brand
Nyheder

Tørt vejr presser brandmænd 

Miami
Nyheder

Eftersøgning i Miami er officielt afsluttet

Et til salg skilt i et vindue
Livsstil

Forældre er blevet guldrandede på lejlighedskøb

To ældre hvidhårde damer i rødt
Helt vildt

Mød Amsterdams ældste sexarbejdere:

Har haft 335.000 mænd

En mand vinker ved en gade
Sport

Jonas Vingegaard hyldet

En blond storbarmet kvinde med kaninører
Kendte

Dolly Parton tilbage i frækt kanin-kostume

En megayacht og en smilende mand
Kendte

Tom Cruise nyder ferien i sin megayacht

Nyheder

Har du været i Frankrig og Belgien - her er hvad du skal gøre

Ohland
Kendte

Oh Land afslører:

Færdig som X Factor-dommer

uheld
Nyheder

Voldsomme billeder: Bil endte på taget

Helena Christensen
Kendte

Helena Christensen:

Slanger sig på klaveret

regn
Nyheder

Regndans:

Nu skifter vejret

Ghita Nørby
Underholdning

Ghita Nørby:

Jeg bliver ked af det

øl
Nyheder

Vi drikker øl uden procenter

forældre
Kendte

Efter ni års kamp:

Endelig forældre

skolebørn
Nyheder

Skolebørn kan holde smitte kørende

smitte
Nyheder

Midt i smittestigning:

Festival med 40.000 gæster

harald
Nyheder

Kong Harald:

Vi skal lære om Utøya

tun
Nyheder

Danske lystfiskere:

Må fange fem ton tun

portræt Claudia Rex
Film og TV

Comeback i Vild med Dans

Christian Eriksen på banen
Sport

Christian Eriksen færdig i Italien

Kristian Thulesen Dahl
Nyheder

Sygeplejerske-konflikt:

Vil have regeringen på banen

Retsbygningen i Rønne
Krimi

Satte ild til ekskonens hus

Haakon og Mette-Marit
Kongelige

Ti år efter Utøya: Norsk kongehus i sorg 

Skulder på anonym politimand
Sport

Mand angreb politiet - med bue og pil

Pige viser sit fund frem
Nyheder

11-årig pige finder 2000 år gammel mælketand

Hvid mercedes
Biler

Mænd leasede og videresolgte biler for millioner

hvepse
Sundhed

Hvepsene er på vej:

Sådan undgår du stik

Jesper Groth
Kendte

Grandprix-stjerne: 

Viser kæresten

Nyheder

Flere end fire millioner er stukket

Mette Frederiksen
Nyheder

Mette Frederiksen: Sorgen forsvinder aldrig

Vejrudsigt
Nyheder

Sommeren fortsætter:

Mere vand og varme

felix
Kongelige

Klar til hverdag i trøjen:

Forelsket prins Felix fylder 19 år 

revolver
Helt vildt

Det Vilde Vesten:

Revolver til vild pris

strejke
Nyheder

Sygeplejerskestrejke:

Udskyder 40.000 behandlinger

Et instrumentbræt i solen
Biler

For varmt i bilen:

Sådan køler du den ned hurtigt

En SUV i regnvejr med palmer i baggrunden
Helt vildt

Video:

Dubai laver sin egen regn

en overdækket gylletank
Krimi

To mænd er i livsfare efter arbejde i gyllekanal

Nyheder

Fanger bevæbnet med barberblade tager gidsler i Sverige

En stor dukke med et øje
Sport

OL-maskotter

De værste og de bedste

En landsby set fra luften
Krimi

Politiet skyder mand i maven på Lolland

bryst
Nyheder

120.000 kvinder:

Får udsat kræftundersøgelser

Bjørn
Helt vildt

Vild video:

Cirkusbjørn angriber kvinde

En badebro ud i vandet
Krimi

42-årig mand nægter at have stukket 19-årig ihjel

Bachelor
Kendte

Bachelor-kaos:

Nu taler Michaela

Nissebanden
Film og TV

Færdig med elsket rolle: Det ville være patetisk

Bornholm
Nyheder

Bornholm:

Bolighandler boomer

Jaffer
Kendte

TV-par:

Vi gemte os bag solbriller og bøllehatte

bændelorm
Nyheder

Tollundmanden:

Bændelorm og byggrød

dræbt
Krimi

19-årig ung mand dræbt

bryllup
Nyheder

Dansk par skal giftes på ikonisk sted

Brygmann
Kendte

Martin Brygmann:

Er blevet morfar

klatrer
Nyheder

Sydkoreansk klatrer uden fingre savnes 

macron
Nyheder

Spionagesag:

Macron kan være udsat

brand
Nyheder

Voldsomme billeder: Meterhøje flammer

krigsskib
Nyheder

Irans største krigsskib: Kurs mod Danmnark

trans
Underholdning

Forsidemodel:

Første transperson nogensinde

Nyheder

200 personer døde under oversvømmelser

Nyheder

Milliardær-succes:

Ældste og yngste i rummet nogensinde

En ældre dame og en yngre
Kendte

Ghita Nørby i ny shitstorm

Sport

OL-chef: Legene kan stadig blive aflyst

dronning margrethe vinker i grønlandske gevandter
Kongelige

Grønlandsbesøg aflyst

En rødhåret dame ved et rundt vindue
Kendte

Stor dansk forfatter død