VORES VALG Politikere peger på Thorning som undersøger
Venstres folk ankommer til Amalienborg på cykel. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Ingen overraskelser. Flertal gik til Dronningen og fortalte, at de ønsker Helle Thorning i spidsen for regeringsdannelse.

En hel række toppolitikere besøger lige nu Dronning Margrethe på Amalienborg til dronningerunden.

Her skal de pege på, hvem de ønsker som forhandlingsleder med henblik på at danne en ny regering. Den såkaldte kongelige undersøger.

Efter gårsdagens valgsejr til den røde blok står det klart, at Helle Thorning-Schmidt får det ærefulde hverv.

"Vi peger på Helle Thorning, fordi vi ønsker en koalitionsregering, som kan samarbejde bredt," siger Margrethe Vestager til det fremmødte presssekorps.

Dermed kan alle spekulationer forstumme. Vestager bliver i sin blok, fuldstændig som hun havde lovet, hvilket betyder, at meget skal gå skævt, hvis ikke Helle Thorning-Schmidt bliver landets næste statsminister.

Det sker, når en omgang hårde regeringsforhandling er gennemført.

"Det vil tage et stykke tid, men vi har jo den bagkant, at vi skal være færdige inden Folketingets åbning første tirsdag i oktober," siger en slipseklædt Villy Søvndal kort inden han træder ind hos Dronningen.

Først i rækken ankom på cykler Kristian Jensen og Ellen Thrane Nørby fra Venstre. De valgte at glæde sig over en fremragende valgkamp, som gjorde deres parti til landets største.