Politikere freder fed fratrædelse til sig selv
Et flertal af partier bestående af VLAK-regeringen plus Socialdemokraterne og Radikale Venstre sikrer politikerne på Christiansborg en særlig fratrædelsesordning. Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix
Politikere vil kunne tjene knap 136.000 kroner ved siden af det eftervederlag, de vil modtage, når de forlader Christiansborg.

Et politisk flertal har ikke til sinds at ændre en regel, der giver politikerne på Christiansborg en særlig fratrædelsesordning, hvis de bliver stemt ud af Folketinget.

Det skriver Ekstra Bladet.

I praksis betyder det, at politikere, der ikke opnår genvalg, kan tjene op til 135.930 kroner, som ikke bliver modregnet i det såkaldte eftervederlag, som politikerne vil modtage fra Folketinget i op til to år efter, de har forladt Christiansborg.

Ifølge Ekstra Bladet er det eneste krav til politikerne, at de 135.930 kroner skal tjenes inden for det første år, efter de er blevet stemt ud af Folketinget.

Lønnen for et medlem af Folketinget er på 53.000 kroner om måneden.

- Det er ikke almindeligt at indgå sådanne aftaler. Jeg kender ikke til, at vi har sådanne aftaler i vores overenskomster, siger leder af Dansk Metals forhandlingssekretariatet Keld Bækkelund Hansen til Ekstra Bladet.

via Listen To News