S-profil ledte efter gratis arbejdskraft – men ombestemte sig
Nicolai Wammen søgte ulønnet kampagne-, video- og medieproducer. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Politikere burde holde sig fra at søge ulønnet hjælp, siger freelancer, efter Nicolai Wammen (S) søgte ulønnet hjælp til sin valgkampagne.

Der er opgaver, som det giver mening, at folk tager frivilligt og i deres fritid, og så er der job til frivillige, som tager brødet ud af munden på andre, som lever af det.

Den sondring måtte Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, sande, da han slog et job op, hvor han tilbød et ulønnet job som kampagne-, video- og medieproducer.

- Det er brød taget direkte ud af munden på os, der lever af at tage billeder og lave videoer, siger freelancefotograf Per Janus Böhme til Fagbladet til Journalisten.

Per Janus Böhme mener, at det er "horribelt", at de folkevalgte politikere slår ulønnede stillinger op til deres personlige valgkampagner. Samtidig degraderer ulønnet arbejde hans job og arbejdsfunktioner, mener freelancefotografen:

- Jo flere, der laver det, som jeg lever af, gratis, jo ringere er min mulighed for at tjene penge, siger han og tilføjer:

- Politikere burde være de første til at holde sig væk fra den slags.

Nicolai Wammens kampagneleder, Christina Vester Nielsen, skriver i et skriftligt svar til Journalisten, at opslaget var en fejl, og at Nicolai Wammen ikke leder efter frivillige kræfter.

Hun tilføjer dog, at valgkampe ikke kan føres uden frivillige:

"Rygraden i enhver folketingsvalgkamp er de mange frivillige, der trods job og studier knokler løs for en sag, de tror på. Det gælder også i Nicolai Wammens kampagne, hvor mange frivillige har meldt sig til alt fra plakatophængning, roseuddeling til sociale medier".

Stillingsopslaget var fredag slået op på hjemmesiden frivilligjob.dk, men er nu fjernet igen.

via Listen To News